Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > Automatic Transmission
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Automatic Transmission
4L60E | 4L80E | TH350 | TH400 | TH2004R | Powerglide | Converters | Shift Kits
Sponsored by
PerformaBuilt Transmissions

Help, it seems that 2nd is my only forward gear

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-06-2008, 05:13 PM   #1
TECH Enthusiast
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 4
Join Date: May 2006
Location: Metro Detroit
Posts: 590
Send a message via AIM to cjmatt
Default Help, it seems that 2nd is my only forward gear

Trans goes into neutral from drive just fine, reverses like normal and park works as well, but no matter whether its in 1, 2, 3, or OD, It starts and stays in 2nd gear, maybe 3rd, nt sure. like 2600rpms at 39mph according to vcm scanner. Ive always had a manual trans so I dont even know where to look. drove to work fine this morningthis has only happened since I started to drive home this afternoon. The only thing I did differently was wiggle the 3 wire connector under the hood that has the tach wire as my autometer was fluttering. this is a turbo lq4, 4l80e swap into a grand national also if it makes any difference

please help

Matt
__________________
2001 Saleen S281 - LSX, 4L80e, GT5588
2010 Nissan GT-R
cjmatt is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 05:20 PM   #2
LS1TECH & Trucks Sponsor
Garage is empty, add now
 
performabuilt's Avatar
 
Trader Rating: 24
Join Date: Aug 2006
Location: SUGAR LOAF PA
Posts: 10,399
Send a message via AIM to performabuilt Send a message via MSN to performabuilt Send a message via Yahoo to performabuilt
Default

It sounds like its in limp mode I would scan for codes and check fuses
__________________
Call
888-744-6542
or text ? to
570-578-5686
2yr Wrty Trans/conv combos. $995 Refresh after wrty, No Core , Dyno test.$50 off trans if "LIKE" us on FaceBook ! Trans now ship 1-5 business days of order. Click logo for website.
performabuilt is online now   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 05:33 PM   #3
TECH Enthusiast
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 4
Join Date: May 2006
Location: Metro Detroit
Posts: 590
Send a message via AIM to cjmatt
Default

is this something I can reset by unhooking the battery and resetting the pcm?
__________________
2001 Saleen S281 - LSX, 4L80e, GT5588
2010 Nissan GT-R
cjmatt is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 06:04 PM   #4
TECH Enthusiast
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 4
Join Date: May 2006
Location: Metro Detroit
Posts: 590
Send a message via AIM to cjmatt
Default

ok, I checked the dtc's and I'm getting 3 codes. Po753, po758, and p1860. Any ideas?
__________________
2001 Saleen S281 - LSX, 4L80e, GT5588
2010 Nissan GT-R
cjmatt is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 06:12 PM   #5
LS1TECH & Trucks Sponsor
Garage is empty, add now
 
performabuilt's Avatar
 
Trader Rating: 24
Join Date: Aug 2006
Location: SUGAR LOAF PA
Posts: 10,399
Send a message via AIM to performabuilt Send a message via MSN to performabuilt Send a message via Yahoo to performabuilt
Default

Yes check fuses sounds like you have lost power to the trans
__________________
Call
888-744-6542
or text ? to
570-578-5686
2yr Wrty Trans/conv combos. $995 Refresh after wrty, No Core , Dyno test.$50 off trans if "LIKE" us on FaceBook ! Trans now ship 1-5 business days of order. Click logo for website.
performabuilt is online now   Reply With Quote
Old 11-07-2008, 06:58 AM   #6
TECH Regular
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 9
Join Date: Dec 2006
Posts: 405
Default

yeah my car did this the other day when my altenator was going bad, it did it twice and i unhooked the battery and it s been fine
94 s dime is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2009, 09:19 AM   #7
TECH Enthusiast
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 4
Join Date: May 2006
Location: Metro Detroit
Posts: 590
Send a message via AIM to cjmatt
Default

Update, it had something to do with the connector that my tachometer was on as well. Because while the tach worked, it did not shift, so i unhooked the connector and rehooked it up with a different cable routing as it seemed like it was being tugged, and all went back to the way it was. except the tach got feedback as usual
__________________
2001 Saleen S281 - LSX, 4L80e, GT5588
2010 Nissan GT-R
cjmatt is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2009, 09:19 AM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Tags
2nd, 4l60e, 4l80e, 758, automatic, drive, dtc, gear, ls1tech, p1860, po753, po758, repair, start


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 11:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - JOBS
Emails & Contact Details