Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > Automatic Transmission
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Automatic Transmission
4L60E | 4L80E | TH350 | TH400 | TH2004R | Powerglide | Converters | Shift Kits
Sponsored by
PerformaBuilt Transmissions

Welcome to LS1Tech.com!
Welcome to LS1Tech.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join LS1Tech.com today!


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-09-2009, 04:31 PM   #1
On The Tree
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 24
Join Date: Nov 2007
Posts: 154
Default help!!!transmission won't go into any gear

hi, i was driving my car today something in the trans went out. i was taking off from a red light and the car went to shift from first to second and it was like it went into neutral. its broke down on the side of the road. it will not go into any gear. it did not make any noises what so ever. the car does have yank stall in it. there is no metal in the trans. does anybody have any ideas where to start??? any help would be appreiated.
thanks,mike
MIKEY'S 2002 TA is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2009, 05:56 PM   #2
LS1TECH & Trucks Sponsor
Garage is empty, add now
 
performabuilt's Avatar
 
Trader Rating: 24
Join Date: Aug 2006
Location: SUGAR LOAF PA
Posts: 10,370
Send a message via AIM to performabuilt Send a message via MSN to performabuilt Send a message via Yahoo to performabuilt
Default

could be several things but the first thing to check is pump function. to do this you would need to either disassemble pump or pup fluid back in witha cooler line unhooked and start car if it sprays your good on the pump if not then thats the problem.
Other possibilites would be a broken input shaft or drum
__________________
Call
888-744-6542
or text ? to
570-578-5686
2yr Wrty Trans/conv combos. $995 Refresh after wrty, No Core , Dyno test.$50 off trans if "LIKE" us on FaceBook ! Trans now ship 1-5 business days of order. Click logo for website.
performabuilt is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 03:23 PM   #3
On The Tree
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 24
Join Date: Nov 2007
Posts: 154
Default trans won't go into gear

i forgot to say what type of car in my post. its a 2002 trans am with the 4l60e trans. it has a yank stall converter in it. one minute it was shifting fine the next it will not go into any gear. when this happened it made no noises at all. it just won't engage into any gear.nobody has any ideas what could have happened???i had the car towed to a buddy's shop and he thinks its the pump. any opinions of what it could be would be appreciated
MIKEY'S 2002 TA is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 03:35 PM   #4
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
johnLs1camaro's Avatar
 
Trader Rating: 28
Join Date: Nov 2006
Location: NA,Indiana/louisville, ky
Posts: 1,704
Send a message via AIM to johnLs1camaro
Default

the 2nd post just told you and like he said, its easy just take the cooler line off and see if its pumping, if its not then your problem is solved.
__________________
http://ls1tech.com/forums/image.php?u=76703&type=sigpic&dateline=1213301247
cammed,stalled,and sprayed
2006 gsxr 600
UK WILDCATS!!!
new weld rt-s wheels buy or trade me.
http://ls1tech.com/forums/parts-clas...new-tires.html
johnLs1camaro is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 04:01 PM   #5
On The Tree
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 24
Join Date: Nov 2007
Posts: 154
Default trans problems

thanks for the replies. i hope its the pump. i have my shift pressues adjusted on the high side. could this cause my trans pump to fail??
MIKEY'S 2002 TA is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 04:01 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply

Tags
2006, automatic, car, engage, gear, gearautomatictransmission, gears, gto, powerglide, shift, stall, th400, transmission, won, wont


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -5. The time now is 12:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - JOBS
Emails & Contact Details