Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > Automatic Transmission
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Automatic Transmission
4L60E | 4L80E | TH350 | TH400 | TH2004R | Powerglide | Converters | Shift Kits
Sponsored by
PerformaBuilt Transmissions

Welcome to LS1Tech.com!
Welcome to LS1Tech.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join LS1Tech.com today!


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-16-2010, 01:00 PM   #21
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
00pooterSS's Avatar
 
Trader Rating: 40
Join Date: Mar 2008
Location: Dallas
Posts: 1,318
Default

Quote:
Originally Posted by meatman View Post
Vids of car at the track.....
First run is just off idle to the floor. Second is loading the covertor till Im about to push through the brakes. Notice how it sound like somethings lugging the motor really hard when I launch?

http://www.youtube.com/watch?v=lYee5y0S_tQ
http://www.youtube.com/watch?v=27LANuccJSY
It sounded like it went to lockup at about 2k in the first vid, the second vid it sounded like it stalled up to maybe that high when you brake stalled it, my thoughts are that you have something wrong engaging the lockup, and secondary is that something is off in the trans tune, its banging rev limiter and could possibly have something whacked out in the tune making it go into lockup in first way down low. I dont think that there is a lock up provision in first but im not a tuner... Hope all that made sense im on a lot of pain pills right now.

But as stated above the car does not sound like its running right out of the hole, but it would make that same bog sound if it goes into lockup at low RPM.

I would say if you get going about 50 let off the gas and slam it and it does not hesitate then its not the engine most likely and that its just something wrong with the trans or trans tune, obviously something is wrong in one of those anyway since its bouncing off the rev limiter
__________________
2000 SS A4 Hardtop, Stuff, Tuned by Sam, Sold
2004 GMC Sierra SLT, 07 electric fan setup, Tuned by Sam
2003 CR250R-Crash test dummy vehicle.
00pooterSS is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 06:46 PM   #22
On The Tree
Garage is empty, add now
 
meatman's Avatar
 
Trader Rating: 20
Join Date: Nov 2004
Location: Topeka, Ks
Posts: 194
Send a message via AIM to meatman
Default

We fought the trans tune like crazy trying to get the 2-3 shift problem tuned out. It would never do it on the street, just when I went to the track. But 99% sure we have that fixed now with the different valve body and shift kit in it now, it hasnt done it on the street in the last couple of months all the times Ive driven it.

Im gonna pull the trans this week and my trans guy is coming over this weekend. We are gonna pull the pump out and see what we can find, and probably install one of the other pumps I have layin around.
__________________
2001 TA-Pat G cam-PRC 2.5s-Fast 92/92-Yank PT4400-9'' with Detroit and 3.70s-Pacesetters-True Duals-Spohn LCAs PHB Subframes-Strange shocks stock springs

88 Formula-355 forged bottom end-Ported L98 heads-Air gap intake-220/230 cam-6 Speed-All spohn suspension-LS1 brakes-4th gen leather
meatman is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 07:59 PM   #23
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
00pooterSS's Avatar
 
Trader Rating: 40
Join Date: Mar 2008
Location: Dallas
Posts: 1,318
Default

Quote:
Originally Posted by meatman View Post
We fought the trans tune like crazy trying to get the 2-3 shift problem tuned out. It would never do it on the street, just when I went to the track. But 99% sure we have that fixed now with the different valve body and shift kit in it now, it hasnt done it on the street in the last couple of months all the times Ive driven it.

Im gonna pull the trans this week and my trans guy is coming over this weekend. We are gonna pull the pump out and see what we can find, and probably install one of the other pumps I have layin around.
Well for what its worth if I hot lap my car at the track a couple times it will hit the rev limiter on the 2-3 shift. But it never does on the street. So that tells me that somehow heat causes my transmission to shift lazily. May be the case with yours as well?

Good luck with it, if you find the problem let us know..
__________________
2000 SS A4 Hardtop, Stuff, Tuned by Sam, Sold
2004 GMC Sierra SLT, 07 electric fan setup, Tuned by Sam
2003 CR250R-Crash test dummy vehicle.
00pooterSS is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 01:12 PM   #24
On The Tree
Garage is empty, add now
 
meatman's Avatar
 
Trader Rating: 20
Join Date: Nov 2004
Location: Topeka, Ks
Posts: 194
Send a message via AIM to meatman
Default

Just to update this

The car is fixed! Come to find out I had the wrong pump in the trans and stator was to short. I striped the splines on the end of the stator off. Put a different pump in it and its a fuggin rocket now!
__________________
2001 TA-Pat G cam-PRC 2.5s-Fast 92/92-Yank PT4400-9'' with Detroit and 3.70s-Pacesetters-True Duals-Spohn LCAs PHB Subframes-Strange shocks stock springs

88 Formula-355 forged bottom end-Ported L98 heads-Air gap intake-220/230 cam-6 Speed-All spohn suspension-LS1 brakes-4th gen leather
meatman is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 02:59 PM   #25
10 Second Club
1998 Chevrolet Camaro
My Garage
 
jmm98LS1's Avatar
 
Trader Rating: 27
Join Date: Feb 2005
Location: KS
Posts: 3,809
Default

And here's a big for the "something's wrong with your tune" crowd.

With the right pump and a new valvebody, the car is a rocket now and launches/shifts perfectly with zero changes to the tune.
__________________

VIDS:370ci idle clip / Truck 383 Idle clip
-98 NBM Z/28: 370ci/T56, twin turbo under construction
-85 Chevy Silverado SWB: 383ci sbc, vortec heads, 10.4:1, T56
jmm98LS1 is online now   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 10:35 PM   #26
10 Second Club
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 5
Join Date: Jan 2003
Location: Fort Worth, TX
Posts: 1,456
Default

Glad you got it fixed. Now take it to the track.
__________________

2000 Pewter SS A4 #1268
11.42@116.8mph w/1.51 60' N/A Stock Internal
10.87@122.2mph w/1.49 60' N/A Cam-Only
Mod List http://img.photobucket.com/albums/v4...List111011.jpg
BAIN is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 07:59 AM   #27
11 Second Club
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 2
Join Date: Dec 2005
Location: Lititz,Pa.
Posts: 131
Default

Glad to see the problem fixed.Curious about the pump.Do you know what pump was in it?I didn't think there are many choices for 4L60E pumps.I'm wondering if I could have a similar problem.Any more info would be great.Thanks
__________________
1999 Z-28 A-4 ETP 5.3 heads,Comp 226/230 cam,LS6 intake,Kooks LTs and custom 4" exhaust,ATI conv.,Moser 12 bolt ,Spohn,Eibach,Koni,Billet Specialties.11.60 @ 118.30 1.66 60'
oldguy99Z is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 11:07 PM   #28
On The Tree
Garage is empty, add now
 
meatman's Avatar
 
Trader Rating: 20
Join Date: Nov 2004
Location: Topeka, Ks
Posts: 194
Send a message via AIM to meatman
Default

Any LS motor trans with the longer input shaft and the the removable bellhousing with the top bolt hole should have the longer pump stator shaft. I destroyed a pump like three years ago when convertor came apart and we ended up getting wrong pump from the trans shop then apparently. All the 700r4s and non LS 4L60es would have the shorter pump stator from everything Ive read.
__________________
2001 TA-Pat G cam-PRC 2.5s-Fast 92/92-Yank PT4400-9'' with Detroit and 3.70s-Pacesetters-True Duals-Spohn LCAs PHB Subframes-Strange shocks stock springs

88 Formula-355 forged bottom end-Ported L98 heads-Air gap intake-220/230 cam-6 Speed-All spohn suspension-LS1 brakes-4th gen leather
meatman is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 11:07 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply

Tags
111, 230234, 60, 60ft, bogging, car, converter, ft, mark, mph, pat, problem, ptc, slow, wont


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -5. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - JOBS
Emails & Contact Details