4l60e No Gears - LS1TECH



Automatic Transmission 4L60E | 4L80E | TH350 | TH400 | TH2004R | Powerglide | Converters | Shift Kits
Sponsored by:
Sponsored by:

4l60e No Gears

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-13-2011, 02:54 PM   #1
Teching In
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 13
Default 4l60e No Gears

I just put a used 4l60e with 50k miles on it in my 01 z28 last night and it would not go into any gear. The fluid level was fine. So i checked to see if it had pressure by unhooking the cooler lines and of course there was no pressure going through the trans. So i automatically thought that the converter didn't get seated correctly. I dropped it today to check it out and the converter would not rotate when it was pushed all the way in, but if i pull it out a half inch or so the converter spins freely and the output shaft is also spinning and i can hear the pump circulating the fluid around. So i am completely stumped as to what it could be. Please any ADVICE would be appreciated.
poseidon is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2011, 06:29 PM   #2
Moderator
iTrader: (1)
 
Vince B's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bloomingdale Illinois
Posts: 8,633
Default

I think that you broke the pump gears when you installed the trans. I have seen it happen 100's of times while building transmissions. Normally if the converter is not installed all the way in the trans this happens. Most guys use the bolts to draw the trans to the engine and while doing this they break the pump. Being that you can not turn the converter when its fully installed I would bet that the rotor is broken. Try to go in there with a pick and see if the gear will turn. Also that the two lugs are exactly 180* apart. I'm going to guess this will not be the case because you did not have any fluid pumping when you disconnected a line. Sorry but you will have to have the pump repaired. Vince
Vince B is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4L60E 2-3 shift flare solved! buktooth Automatic Transmission 7 05-06-2016 07:42 PM
4l60e troubles eddie4529 Automatic Transmission 7 01-27-2016 05:11 PM
1997 k1500 4L60E Trans and NP243C Transfer Case - No movement experimentalist Automatic Transmission 0 10-07-2015 12:25 AM
Torque Converter Installations FLT Automatic Transmission 164 05-11-2014 10:07 PM
4l60e no line pressure? derek_4491 Automatic Transmission 3 06-03-2011 09:41 AM


Tags
4l603, 4l60e, circulate, converter, convertor, cooler, fluid, gear, gears, lines, pressure, presure, pump, transmission, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:15 PM.