Transmission issues - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > Automatic Transmission
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Automatic Transmission
4L60E | 4L80E | TH350 | TH400 | TH2004R | Powerglide | Converters | Shift Kits
Sponsored by
PerformaBuilt Transmissions

Transmission issues

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-05-2012, 09:01 PM   #1
Staging Lane
 
98TransAmAngryBird's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Apr 2011
Location: Redlands, CA
Posts: 51
Default Transmission issues

Hey guys I recently changed out my radiator and in the process I didn't screw the transmission line into the radiator all the way and the fluid leaked everywhere on the way to work this morning (Totla bonehead move I know). When I got it home I noticed it wasn't shifting into third gear... I figured it was a fluid issue so i filled her up with tranny fluid. After I filled her up it still wasn't shifting into 3rd. Reverse was fine, 1&2 were good and then it would just rev up and never get to 3rd. I put in my scan tool because the engine light came on

code 0756

any thoughts?? Says shift solenoid B?

Could a dysfunctional shift solanoid be doing this to my car?? Do you think the lack of fluid caused the Solenoid to go bad??
__________________
98TransAmAngryBird is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2012, 09:12 PM   #2
TECH Apprentice
 
Trader Rating: 0
Join Date: Dec 2011
Location: ny
Posts: 320
Default

could be very possible try replacing it. its a 25 $ part and you get a fluid flush out of it

btw whats the mileage on the car
__________________
2000 camaro, v6, auto, m90 supercharged, true duals, koni's/bmrs and misc other stuff.... low 13's. now that i can beat them im gunna join them
bwkmaro is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2012, 09:16 PM   #3
Staging Lane
 
98TransAmAngryBird's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Apr 2011
Location: Redlands, CA
Posts: 51
Default

mileage is 96 k.
__________________
98TransAmAngryBird is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2012, 09:41 PM   #4
TECH Apprentice
 
Trader Rating: 0
Join Date: Dec 2011
Location: ny
Posts: 320
Default

it sounds like a shift solenoid and they are a easy fix just have to pop the pan off and its right there. but i might be wrong running a tranny low is pretty bad for it
__________________
2000 camaro, v6, auto, m90 supercharged, true duals, koni's/bmrs and misc other stuff.... low 13's. now that i can beat them im gunna join them
bwkmaro is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2012, 10:20 PM   #5
Staging Lane
 
98TransAmAngryBird's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Apr 2011
Location: Redlands, CA
Posts: 51
Default

Thanks Buddy Im going to get up early and change it out...I figure ill change them both out since ill be pulling the pan off.. Ill let you know how it goes.

thanks.
__________________
98TransAmAngryBird is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2012, 07:51 PM   #6
Moderator
 
mrvedit's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Aug 2010
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 4,354
Send a message via AIM to mrvedit
Default

The fluid helps cool the solenoids which are continuously engaged (in different combinations of course).
Keep your fingers crossed.
mrvedit is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2012, 08:16 PM   #7
Staging Lane
 
98TransAmAngryBird's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Apr 2011
Location: Redlands, CA
Posts: 51
Default

I just replaced both solenoids (1-2.2-3) took her for a test drive and I still have the same problem. The car shifts fine from 1st to 2nd, but wont shift from 2nd to 3rd. Any suggestions?? I am afraid im screwed and may need to rebuild the tranny.. sighh
__________________
98TransAmAngryBird is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2012, 08:54 PM   #8
Pontiacerator
 
RevGTO's Avatar
 
Trader Rating: 12
Join Date: Nov 2003
Location: Wichita KS / Rancho San Diego
Posts: 4,640
Default

Toasted 3-4 clutch pack. Lack of fluid will likely fry clutches before burning out solenoids.
__________________
00 Formula Bright Silver A4 Bolt-ons, SS3600 stall, 3.42s; PB:12.37/109.62/1.69
02 Formula SOM M6 lid/catback
09 G8 GT Black/Onyx 19's, sport pkg - stock - wife's car
69 GTO Judge 400 4 spd.
69 GTO 428 TH400
RevGTO is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2012, 08:54 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Tags
auto, fluid, g8, highway, leak, leaking, line, ls1, ls1tech, problem, problems, radiator, shift, solenoid, transmission


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 10:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details