Metal shavings in transmission pan - LS1TECH



Automatic Transmission 4L60E | 4L80E | TH350 | TH400 | TH2004R | Powerglide | Converters | Shift Kits
Sponsored by:
Sponsored by:

Metal shavings in transmission pan

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-05-2007, 12:31 AM   #1
On The Tree
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Location: Daytona Beach, FL
Posts: 111
Default Metal shavings in transmission pan

I am changing my tranny filter and fluid, and when i removed the pan to clean it there was metal shavings in there and the magnet had layers of crap on it. so I took pics of it and I want to know if that's a bad case of it, and if my tranny has issues or if it's normal. thanks in advance.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ayye2/my_photos

Last edited by themindfield; 06-05-2007 at 11:27 AM.
themindfield is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2007, 06:55 AM   #2
FLT
LS1Tech Sponsor
iTrader: (1)
 
FLT's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Wood Dale, Illinois
Posts: 6,622
Default

Can not view your pictures.
FLT is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2007, 08:15 AM   #3
FormerVendor
 
Gilbert@Ace Racing's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: D-F/W
Posts: 3,123
Default

Quote:
Originally Posted by Vince @ FLT
Can not view your pictures.
x2

g
Gilbert@Ace Racing is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2007, 11:28 AM   #4
On The Tree
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Location: Daytona Beach, FL
Posts: 111
Default

sorry about that, it should work now.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ayye2/my_photos
themindfield is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2007, 11:46 AM   #5
FormerVendor
 
Gilbert@Ace Racing's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: D-F/W
Posts: 3,123
Default

Thanks for posting those pics.... that debris is normal. The question I would have is how many miles are on the vehicle?

If it has 10,000 miles, that amount of debris might be a concern. If it has 30 -40,000 miles, no worries. The magnet has done its job. One will always find small particles in on a magnet in an automatic transmission.

Run it!

g
Gilbert@Ace Racing is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2007, 12:58 PM   #6
TECH Regular
iTrader: (21)
 
Rhedalert's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Long Island, NY
Posts: 497
Default

Looks normal!
Rhedalert is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4T65E-HD Delayed engagement fix Boattail455 LS4 Performance 43 08-01-2015 10:31 AM
Look what I found in my tranny pan...what now? 1998LS1SS Automatic Transmission 19 01-20-2011 06:38 PM
4l60e fluid pressure question? Black_Jack Automatic Transmission 16 01-15-2010 05:46 PM
This doesn't belong in my oil pan! zheiling Generation III Internal Engine 12 12-02-2009 10:01 AM
HELP....metal shavings on oil drain plug!! Xtnct00WS6 Generation III Internal Engine 4 09-04-2005 12:55 AM


Tags
4l80, 4l80e, automatic, filings, find, found, metal, metals, normal, pan, picture, pictures, pieces, shavings, transmission, transmissions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:30 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send