Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > Automatic Transmission
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Automatic Transmission
4L60E | 4L80E | TH350 | TH400 | TH2004R | Powerglide | Converters | Shift Kits
Sponsored by
PerformaBuilt Transmissions

Converter lock up problem please help!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-03-2008, 09:43 PM   #1
12 Second Club
 
z28_YOU_HO's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Aug 2007
Location: O-town FL
Posts: 1,276
Default Converter lock up problem please help!

I went to the track yesterday and did 3 runs. car worked perfectly there and on the way back home. But i drove it today. Drove a few miles, even when on the expressway, and it never locked up once. This has me kind of worried especially since i went to the track yesterday. any suggestions to trouble shoot? The car was not tuned for the stall but ive never had this problem before. The stall has been in the car for about a month. its a TCI3500 btw..time for a new converter? It also isnt pulling any trouble codes..
__________________
Hugger Orange

Last edited by z28_YOU_HO; 05-03-2008 at 11:43 PM..
z28_YOU_HO is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2008, 10:46 PM   #2
12 Second Club
 
z28_YOU_HO's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Aug 2007
Location: O-town FL
Posts: 1,276
Default

editt
__________________
Hugger Orange

Last edited by z28_YOU_HO; 05-03-2008 at 11:42 PM..
z28_YOU_HO is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2008, 10:14 AM   #3
12 Second Club
 
z28_YOU_HO's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Aug 2007
Location: O-town FL
Posts: 1,276
Default

?????
__________________
Hugger Orange
z28_YOU_HO is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2008, 11:07 AM   #4
LS1TECH & Trucks Sponsor
 
performabuilt's Avatar
 
Trader Rating: 24
Join Date: Aug 2006
Location: SUGAR LOAF PA
Posts: 10,399
Send a message via AIM to performabuilt Send a message via MSN to performabuilt Send a message via Yahoo to performabuilt
Default

Well if you not setting any codes such as 1870 and they are not deleted in tune , I would think its simply not being commanded I would get it on a scanner or tuner and look at whats being enabled lockup wise first, Also since this happened after a day at the trans I would consider it may be engine missfire, This may not set a code yet still be present, But first things first get it on a scanner , Look at the data stream and see whats happening
__________________
Call
888-744-6542
or text ? to
570-578-5686
2yr Wrty Trans/conv combos. $995 Refresh after wrty, No Core , Dyno test.$50 off trans if "LIKE" us on FaceBook ! Trans now ship 1-5 business days of order. Click logo for website.
performabuilt is online now   Reply With Quote
Old 05-04-2008, 11:14 AM   #5
12 Second Club
 
z28_YOU_HO's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Aug 2007
Location: O-town FL
Posts: 1,276
Default

where could i go to get it on a scanner? would i have to go to a tuner?
__________________
Hugger Orange
z28_YOU_HO is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2008, 11:14 AM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 04:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details