Go Back   LS1TECH > VEHICLE SPECIFIC FORUMS > Cadillac CTS-V
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Cadillac CTS-V
The Caddy with an Attitude...

Welcome to LS1Tech.com!
Welcome to LS1Tech.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join LS1Tech.com today!


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-16-2010, 12:41 PM   #1
Staging Lane
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2010
Posts: 55
Default Failed TPMS reset and now Performance mode doesn't work?

Hi,
I went through the drill to recalibrate the TPMS sensors per instruction on Cadillac FAQ to try and reset a funky LF wheel. In the process I was not able to get the RR to register. As a result I never received the double honk signaling completion. Now I'm not able to get the car to go into Performance Mode.

Has anyone else experienced this?


Instructions are:

# 1) key in RUN, engine off
# 2) park brake set, cluster on pressure display
# 3) press and hold BOTH the LOCK and UNLOCK SIMULTANEOUSLY for about 10 secs until the horn honks. (on the Keyless Entry remote)
# 4) let air out of (or put air into) Left front tire until you hear another horn honk (only let the air our for about 3-5 seconds.... then be patient and wait for the honk... it could take up to 20-30 seconds before it honks)
# 5) repeat on Right Front tire
# 6) repeat on Right Rear tire
# 7) repeat on Left Rear tire
# 8) after left rear tire you should hear a double honk and the process is complete
# 9) verify the pressures on the cluster display
PowerFiend is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2010, 01:03 PM   #2
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
nikon's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,095
Default

Ya, if all sensors aren't reading you can't enable performance modes....my sensors won't calibrate the 'normal' way either...I have to go to the dealer, you basically go through the same procedure but they have a device you hold next to the tpms in lieu of letting air out of the tires. Never been charged for it, they just do it in the service lane in about 5 minutes.
__________________
"Money can't buy me happiness, but I'm happiest when I can buy what I want"

05' CTS-V
05' Saturn Vue-DD
nikon is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2010, 02:29 PM   #3
TECH Resident
2005 Cadillac CTS
 
Trader Rating: 8
Join Date: Dec 2004
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 845
Send a message via AIM to JJSimon904 Send a message via MSN to JJSimon904 Send a message via Yahoo to JJSimon904
Default

All 4 of my sensors just stopped reading one morning when I started my car after a cold snap...a cold snap here meaning 20's..haha. I can still go into competitive mode and turn off the stability control. I would like my sensors back though.
__________________

2005 Stealth Gray CTS-V --back to stock!
JJSimon904 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2010, 03:03 PM   #4
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
nikon's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,095
Default

If they all stop working and you drive for ~50miles it disables them and the system works as normal.
__________________
"Money can't buy me happiness, but I'm happiest when I can buy what I want"

05' CTS-V
05' Saturn Vue-DD
nikon is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2010, 03:42 PM   #5
Staging Lane
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2010
Posts: 55
Default

Quote:
Originally Posted by nikon View Post
If they all stop working and you drive for ~50miles it disables them and the system works as normal.
That is the case for his circumstance, correct? I have put more than 1k miles on mine and it still won't go into performance mode.

I was never able to get the RR to register in multiple attempts, so the gauge shows my LR pressure in the RR position, and a -- reading for LR.


I need some new rear tires anyway, so I will buy a new sensor to be prepared. Two actually, to cover the funky LF one.
PowerFiend is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2010, 04:59 PM   #6
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
nikon's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,095
Default

^ correct, all of them have to stop working to go normal again....And you may not need to buy new sensors I would try having them re-programmed at the dealer first.
__________________
"Money can't buy me happiness, but I'm happiest when I can buy what I want"

05' CTS-V
05' Saturn Vue-DD
nikon is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2010, 05:04 PM   #7
Staging Lane
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2010
Posts: 55
Default

Quote:
Originally Posted by nikon View Post
^ correct, all of them have to stop working to go normal again....And you may not need to buy new sensors I would try having them re-programmed at the dealer first.
Great, thanks for your help.
PowerFiend is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2010, 05:04 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply

Tags
2005, 2010, cadillac, cadilliac, cts, ctsv, monitor, pressure, procedure, reset, reseting, resetting, sensors, tire, tpms


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
12' GT500(boltons) vs. Chrysler 300 SRT8(definitely not stock) Poppacapp Street Racing & Kill Stories 28 08-25-2013 03:18 PM
Bad TPMS Sensor? FuzzyLog1c Cadillac CTS-V 19 10-11-2012 12:26 AM
Just ran a ported blower 03 cobra!!! Does it count? Theblacknightls1 Street Racing & Kill Stories 19 08-14-2010 10:32 PM
07 Impala LT - Low Tire Pressure Light/Display WON'T Go away 98 WS6 LS4 Performance 6 06-30-2010 08:52 PM
TPMS and key FOB range problems KENB LS4 Performance 3 05-24-2007 03:53 PM



All times are GMT -5. The time now is 01:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - JOBS
Emails & Contact Details