UMI Motor Mounts in LS2 - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > VEHICLE SPECIFIC FORUMS > Cadillac CTS-V
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Cadillac CTS-V
The Caddy with an Attitude...

View Poll Results: If you are running UMI mounts, report your engine and vibes!
LS6 (04-05 V) with UMI mounts- vibrations similar to stock/acceptable 5 38.46%
LS6 (04-05 V) with UMI mounts- vibrations UNACCEPTABLE 2 15.38%
LS2 (06-07 V) with UMI mounts- vibrations similar to stock/acceptable 2 15.38%
LS2 (06-07 V) with UMI mounts- vibrations UNACCEPTABLE 0 0%
None of the above, but I am hansdome/special and want to participate 4 30.77%
Voters: 13. You may not vote on this poll

UMI Motor Mounts in LS2

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-12-2012, 03:13 PM   #1
TECH Resident
 
DACTARI's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: May 2012
Location: Seattle, WA
Posts: 792
Default UMI Motor Mounts in LS2

Gentlemen:

My ride is a 06 V, and I need motor mounts BADLY. I'm very interested in the UMI Mounts, but I see occasional complaints of unacceptable cabin noise/vibrations. It seems to me that most of those complaining of unacceptable vibrations have the LS2 engine.

I get that typical vibration at around 2K rpm, and at low speeds in parking lots, etc., the car vibrates so that my headliner buzzes. I don't want more of that kind of noise.

So I'm trying this poll thing here, if I can make it work. If you are running UMI mounts, please report to us the type of engine you have and if you have unacceptable vibrations or not.

Thanks brothas!

DAC

Last edited by DACTARI; 07-12-2012 at 03:19 PM..
DACTARI is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 03:57 PM   #2
TECH Addict
 
FuzzyLog1c's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: Mar 2011
Location: Connecticut
Posts: 2,482
Default

I'm handsome and special. I think.

Anyway, I'm glad you posted this poll. I've had the exact same question for a while. Now that my new camshaft is in, I can tell that my stock motor mounts are getting hammered a lot harder than usual and doubt they'll last a whole lot longer.
__________________
2006 CTS-V - 422 RWHP/383 RWTQ/3795 lbs - Complete Mod List
- G-Force 9" IRS with PST 3.75" carbon fiber driveshaft and 35 spline axles
- Strange Engineering S-Trac with Pro Iron case and 3.50 ratio
- KW Variant 3 with Swift 120/160 springs, Banski RSMs, Custom FK LSMs
- 5-lug 19x11/20x12" Forgestar F14s, KRC adjustable power steering
- RacingBrake 355/365mm 2pc rotors, ET800 pads, CTS-V2 calipers
- McLeod RXT, Custom McLeod 1373, Comp TRuTorq L3 cam
FuzzyLog1c is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 04:04 PM   #3
TECH Enthusiast
 
Fuzzy_Wuzzy's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Aug 2010
Location: Arizona
Posts: 515
Default

you can notice a little in the drivers seat. nothing uncomfortable for a performance car.
from the passenger seat you cant notice
Fuzzy_Wuzzy is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 04:10 PM   #4
TECH Enthusiast
 
DrSpeed's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: Jun 2009
Location: Oakland, CA
Posts: 564
Default

Had to bump up the idle to 900RPM to eliminate the vehicle shake.

Also, picked up vibes in the cruise range, from 2,000-2,500 RPM.
__________________
2005 Cadillac CTS-V - 362 HP/352 TQ
2002 Ford Superduty 754HP/1252TQ
DrSpeed is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 05:12 PM   #5
TECH Apprentice
 
Trader Rating: 15
Join Date: Apr 2007
Location: Oklahoma City Ok
Posts: 304
Default

Had bad shakes below 950ish. I finally got rid of mine and picked up some used UUCs. Sung their praises at first but just grew old.
__________________
2008 Vette - Kooks - Big Brakes - Tune
2009 WRX - Stock and for sale
95 turbo Z - No Opti - MegaSQUIRT - In many pieces
Gabbiani is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 05:13 PM   #6
TECH Resident
 
odthetruth's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: Oct 2011
Location: heading South East on Bakalakadaka street
Posts: 761
Default

I have an LS2 with headers. With the UMI mounts, I noticed a small amount of extra vibes and didn't really stress it. It only seemed to get worse after I changed out the trans mount with a CS mount.

With the UMI and CS mount, the vibes are pretty decent. With the stock trans mount, It didn't bother me much if at all.

There is vibes at around 2k-2500, just like mentioned above... I can live with it. Some people can't.
I haven't noticed any noticeable idle vibes... regardless of pre- or post-transmission mount change.
__________________

[2006 CTS-V]
Just another slow first gen
Bolt ons and Bolt ins.
odthetruth is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 07:33 PM   #7
TECH Resident
 
DACTARI's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: May 2012
Location: Seattle, WA
Posts: 792
Default

Quote:
Originally Posted by odthetruth View Post
I have an LS2 with headers. With the UMI mounts, I noticed a small amount of extra vibes and didn't really stress it. It only seemed to get worse after I changed out the trans mount with a CS mount.

With the UMI and CS mount, the vibes are pretty decent. With the stock trans mount, It didn't bother me much if at all.

There is vibes at around 2k-2500, just like mentioned above... I can live with it. Some people can't.
I haven't noticed any noticeable idle vibes... regardless of pre- or post-transmission mount change.
Did you have the 2-2.5k vibes before the UMI mounts, but milder?
DACTARI is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 07:41 PM   #8
TECH Apprentice
 
dudesweet's Avatar
 
Trader Rating: 3
Join Date: Dec 2011
Location: San Antonio
Posts: 320
Default

Here you go. Did a poll about two months ago.
Motor Mounts for V1? (POLL)
__________________
2007 CTS-V :: K&N CAI | Kooks 1 3/4" w/HF Cats | Tony Mamo FAST 102 Intake | azn2dmax Shifter | NGK TR55IX Plugs | DMH Low Profile Electric Cutouts
13.15 @ 111.25 (CAI only)
12.87 @ 114.33 (w/signature mods)
dudesweet is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 08:04 PM   #9
TECH Fanatic
 
RADEoN's Avatar
 
Trader Rating: 12
Join Date: Mar 2010
Location: Harrison City, PA
Posts: 1,556
Send a message via AIM to RADEoN Send a message via Skype™ to RADEoN
Default

i have my engine out of the car, and will be leaving the UMI's in when I put the new motor in. There's 0 vibration above 900ish RPM.
__________________


TMS408-PRC 2.5 HEADS-TSP GIANT CAM-WALBRO255-DEKA60-FAST102-547.66/502.3
RADEoN is online now   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 09:17 PM   #10
TECH Resident
 
DACTARI's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: May 2012
Location: Seattle, WA
Posts: 792
Default

Quote:
Originally Posted by dudesweet View Post
Here you go. Did a poll about two months ago.
Motor Mounts for V1? (POLL)
Thanks buddy, I saw that and it was really helpful. I'm just tryi to figure out if the UMIs don't play well with the LS2.
DACTARI is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 09:40 PM   #11
TECH Apprentice
 
dudesweet's Avatar
 
Trader Rating: 3
Join Date: Dec 2011
Location: San Antonio
Posts: 320
Default

I hear you. That was my concern before I actually purchased the UMI mounts. Anything stiffer than stock will vibrate. But there's unbearable and mild. I'd say you're safe with UMI mounts.
dudesweet is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 04:31 AM   #12
TECH Senior Member
 
mitchntx's Avatar
 
Trader Rating: 14
Join Date: Nov 2001
Location: DFW, Texas
Posts: 6,486
Default

06 LS2 all stock, no mods at all.

Installed UMIs a few weeks ago. There is some noticeable vibration at low idle ... it's kind of like a harmonic.

But it's not at an RPM that is at normal operating speed ... only noticeable at idle.

It's a heckuva lot better than the clunking and banging from the stock units.
__________________
When's the next I love me thread?
mitchntx is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 07:24 AM   #13
On The Tree
 
Trader Rating: 0
Join Date: Mar 2012
Posts: 162
Default

You get used to the UNI mounts and then ”FORGET ABOUT IT!”
furbe is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 07:29 AM   #14
TECH Resident
 
DACTARI's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: May 2012
Location: Seattle, WA
Posts: 792
Default

Thanks all for your advice. I wet ahead and bought the UMI mounts.

I notice some of you didn't respond to the poll. Please do so for the V junkies of the future.
DACTARI is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 12:12 PM   #15
TECH Enthusiast
 
DrSpeed's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: Jun 2009
Location: Oakland, CA
Posts: 564
Default

Quote:
Originally Posted by Gabbiani View Post
Had bad shakes below 950ish. I finally got rid of mine and picked up some used UUCs. Sung their praises at first but just grew old.
Did you have vibes at 2000-2500 RPM? If so, did it go away with the UUC mounts?
__________________
2005 Cadillac CTS-V - 362 HP/352 TQ
2002 Ford Superduty 754HP/1252TQ
DrSpeed is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2012, 12:12 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Driveline Vibration! SoFla01SSLookinstok Gears & Axles 1 03-15-2015 04:26 PM
Vibration after th400 swap Frog20 Automatic Transmission 4 12-02-2014 02:40 PM
Chasing down vibrations at freeway speeds with UMI/Strano parts csxfbird Suspension & Brakes 122 11-09-2014 10:21 PM
Bad motor mounts? ArkBird96 General Maintenance & Repairs 16 09-11-2011 10:26 PM
Inconsistent vibration from 1500-2500 RPM ??? tylert14 LT1-LT4 Modifications 2 10-30-2007 11:15 PM


Tags
2007, cs, cts, ctsv, ls1, ls2, motor, mount, mounts, sierra, tech, trans, transmission, umi, vibration


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 11:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details