starts, won't run - LS1TECH

Log In 


Conversions & Hybrids a.sponlink:link {font-size: 9px;} img.surround{ border-color: #000000; border-width:1px; margin-bottom: 9.5px; } span.sponsortext { font-size: 10px; }
LSX Engines in Non-LSX Vehicles

starts, won't run

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-08-2009, 01:34 PM   #1
10 Second Club
Thread Starter
iTrader: (3)
 
randall 32's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: tn.
Posts: 174
Default starts, won't run

i'm doing ls1 swap from a 04 gto into 96 240sx. the engine fires right up and then dies. any suggestions what would cause this
randall 32 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 01:37 PM   #2
Launching!
 
GENIIIDude's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Utah
Posts: 255
Default

Check to make sure that you have the keyed 12V hooked to a wire that is a true keyued 12V - not one that only has voltage when in the crank position.
GENIIIDude is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 02:02 PM   #3
TECH Senior Member
iTrader: (12)
 
bczee's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Concord, CA
Posts: 6,585
Default

The number one answer to this question is usually is "VATS", is it wired up with the BCM and Key, is it disabled or do you have a VATS Bypass/simulator?

other would be to check the battery 12v's as GenIIIDude suggested, also check the grounds, fuel pressure and voltage to the relay.
bczee is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 02:23 PM   #4
10 Second Club
Thread Starter
iTrader: (3)
 
randall 32's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: tn.
Posts: 174
Default

i checked voltage and it was good. when i turn the key on the fuel pump turns on for few second's and shuts off like normal. there is fuel pressure at the fuel rail scrhader valve. vats should be removed but i can't confirm that it was.
randall 32 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 03:26 PM   #5
TECH Regular
iTrader: (33)
 
Slow 346's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Illinois
Posts: 457
Default

Sounds exactly like a VATS problem. Ill bet it wasnt disabled.
Slow 346 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 05:09 PM   #6
TECH Fanatic
iTrader: (6)
 
frojoe's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Vancouver BC, Canada
Posts: 1,217
Default

Quote:
Originally Posted by Slow 346 View Post
Sounds exactly like a VATS problem. Ill bet it wasnt disabled.
werd to VATS
frojoe is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:11 AM.