Go Back   LS1TECH > RACING DEPARTMENT > Drag Racing Results
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Drag Racing Results Track Times | Records | Testing Info
Timeslip Database CLICK HERE

dissapointing 1/8 mile times. why??

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-06-2012, 02:25 AM   #1
Teching In
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2011
Posts: 11
Default dissapointing 1/8 mile times. why??

Ok, took my 2000 camaro to the track today for the first time ever. My car has 3.73 pacesetter lts, ory, full exhaust system,slp lid stock tune. the temps were in mid 80s with 73% humidity on the first 3 passes. the car ran 9.17 2.31 60ft @80. i made a total of 7 passes and the 60 ft stayed consistent as well as the the et dropped with every pass all the way to 9.28,2.36 60ft@80.6mph. The temps dropped and so did my times?? i had zero spin on any of my passes so thats not an issue. these numbers look normal?? i know it was hot and muggy but i am real dissapointed in these numbers.
possum78 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2012, 03:25 AM   #2
TECH Apprentice
 
gs462's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: Jul 2002
Location: ohio
Posts: 363
Default

80 mph seems way low, id check the tune make sure its running right.
__________________
Shawn
2005 Chevy Z71
1986 Buick Regal ttype,Too many mods to list.
10 second street ride W/AC
2013 Mustang GT M6 12.96@110 STOCK
2002 Stang GT vert totalled
1972 Buick GS 455
gs462 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2012, 03:26 AM   #3
11 Second Club
 
jsteele90's Avatar
 
Trader Rating: 13
Join Date: Mar 2007
Location: socal
Posts: 2,868
Send a message via AIM to jsteele90 Send a message via Yahoo to jsteele90
Default

60 foot sucks and u need a tune . What u expect
jsteele90 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2012, 03:47 AM   #4
Banned
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2010
Location: Indiana
Posts: 957
Default

Auto or manual?

I thought my car was slow when it ran an 8.8 bone stock...
WhiteKnight '01 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2012, 05:28 AM   #5
Launching!
 
Trader Rating: 0
Join Date: Apr 2007
Location: Charleston, SC
Posts: 261
Default

Quote:
Originally Posted by WhiteKnight '01 View Post
Auto or manual?

I thought my car was slow when it ran an 8.8 bone stock...
That is kinda slow. I had an lt1 that ran 8.755 stock.
__________________
2007 Corvette z51 m6, longtubes, cam, 440rwhp/407tq
2000 z/28 m6
30thanniversaryz is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2012, 12:13 PM   #6
Banned
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2010
Location: Indiana
Posts: 957
Default

Quote:
Originally Posted by 30thanniversaryz View Post
That is kinda slow. I had an lt1 that ran 8.755 stock.
I know it's slow. But it was also my first time out to the track, and launching from idle.
WhiteKnight '01 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2012, 02:20 PM   #7
Staging Lane
 
UsmcAlston's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Apr 2010
Location: Southern MD
Posts: 74
Default

What kinda tires are you on? when my car was stock on street tires the best 60 i could manage was 2.3-4s i changed to a 275/40/17 MT ET street and went 1.9s and 8.5s @ 83... is it an a4 or m6... personally i believe a bolt on car will work without a tune those mods you can get away without it... just depends on what your goals are with the car.
__________________
2005 CTS-V Stealth Grey
1998 NBM Camaro SS
UsmcAlston is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 12:55 AM   #8
On The Tree
 
gmantheman's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2011
Location: Smog Nazi land
Posts: 104
Default

It's all in your 60'. Sticky tires will drop your 60' in the 1.7 to 1.9 range and should drop your E.T in the mid to high 8s.
__________________
2004 GTO
Stock manifold, cats, X pipe, comp 222/222 cam
Tuned by CMS.
gmantheman is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 11:15 AM   #9
Staging Lane
 
JKB315's Avatar
 
Trader Rating: 9
Join Date: Jun 2007
Location: Hurricane,WV
Posts: 88
Default

What they said. I went from 8.5s to 7.98 just by dropping my 60ft down to 1.74.
JKB315 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 01:22 PM   #10
TECH Apprentice
 
GtoSpd's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Mar 2007
Location: Raleigh, NC
Posts: 370
Default

That 60' is killing you. If traction wasn't an issue then you should've tried launching harder. Tires make it easier, but you can easily pull 1.8-1.9 60s on street tires if you're on a budget (depending on your track, etc). I have similar mods as you and run 7.9-8.1. That stock tune is definitely holding you back after the launch. You're looking at a half second with a tune.
__________________
2006 GTO, M6, Intake, JBA O/R Mid,
Spintech Mufflers, Pypes X-box
Tuned. 373 RWHP 373 RWTQ
12.91 at 111 MPH, 2.1 60'

2001 Camaro SS A4
11.67 at 118.5 MPH 378/397
GtoSpd is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 03:52 PM   #11
TECH Apprentice
 
gs462's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: Jul 2002
Location: ohio
Posts: 363
Default

Quote:
Originally Posted by GtoSpd View Post
That 60' is killing you. If traction wasn't an issue then you should've tried launching harder. Tires make it easier, but you can easily pull 1.8-1.9 60s on street tires if you're on a budget (depending on your track, etc). I have similar mods as you and run 7.9-8.1. That stock tune is definitely holding you back after the launch. You're looking at a half second with a tune.
The 60 ft is killing you but it DOES NOT explain the LOW MPH, MPH at the track = horsepower, lack of MPH = LACK OF HP, again check the tune your HP is going somewhere. I see many guys here running the same or close ET but at 85-90 MPH in the 1/8th mile.
__________________
Shawn
2005 Chevy Z71
1986 Buick Regal ttype,Too many mods to list.
10 second street ride W/AC
2013 Mustang GT M6 12.96@110 STOCK
2002 Stang GT vert totalled
1972 Buick GS 455
gs462 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 07:49 PM   #12
TECH Apprentice
 
GtoSpd's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Mar 2007
Location: Raleigh, NC
Posts: 370
Default

Quote:
Originally Posted by gs462 View Post
The 60 ft is killing you but it DOES NOT explain the LOW MPH, MPH at the track = horsepower, lack of MPH = LACK OF HP, again check the tune your HP is going somewhere. I see many guys here running the same or close ET but at 85-90 MPH in the 1/8th mile.
Exactly....thats why I said the tune is holding him back after the launch.
__________________
2006 GTO, M6, Intake, JBA O/R Mid,
Spintech Mufflers, Pypes X-box
Tuned. 373 RWHP 373 RWTQ
12.91 at 111 MPH, 2.1 60'

2001 Camaro SS A4
11.67 at 118.5 MPH 378/397
GtoSpd is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 08:37 PM   #13
Staging Lane
 
JKB315's Avatar
 
Trader Rating: 9
Join Date: Jun 2007
Location: Hurricane,WV
Posts: 88
Default

Agreed . Even a canned tune would be better than stock. I d send your computer off to frost or a reputable tuner. You ll be happy with the results. My car bone stock with a sld lid and cat delete did 86 mph with a canned tune.
JKB315 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 10:30 PM   #14
Teching In
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2011
Posts: 11
Default

Ok the car is an a4. i could get no spin off the line and was footbraking the car to around 2200 at launch.
Ever since i owned this car it has been a dog off the start. on the street it will barley spin the tires but seems to turn on at 2500, its like you hit the "on" switch. it just has normal street tires. i am wondering if the converter is bad?? i am going to build another motor for this car but want to upgrade the rearend,trans, amd suspension first. would like to see the car run 11.50 so i dont have to cage it to race at the track. For now i just want to see whats up with it leaving the line like someone is pushing it!
possum78 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2012, 06:17 AM   #15
TECH Apprentice
 
GtoSpd's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Mar 2007
Location: Raleigh, NC
Posts: 370
Default

Sounds like you have 2.73s. Some 3.73s would make a huge difference. As for foot braking it, I don't use that technique. Mine seems to leave harder if I go from idle.
__________________
2006 GTO, M6, Intake, JBA O/R Mid,
Spintech Mufflers, Pypes X-box
Tuned. 373 RWHP 373 RWTQ
12.91 at 111 MPH, 2.1 60'

2001 Camaro SS A4
11.67 at 118.5 MPH 378/397
GtoSpd is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2012, 08:58 AM   #16
Teching In
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2011
Posts: 11
Default

The car has 3.73 in it alreaady.
possum78 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2012, 09:56 AM   #17
TECH Regular
 
RacingTiger03's Avatar
 
Trader Rating: 3
Join Date: Oct 2008
Location: Chattanooga, TN
Posts: 497
Send a message via Yahoo to RacingTiger03
Default

no traction issues with a 3.73 rear and full bolt on LS1..? I want to go to your track lol. All stock at my local 1/8th mile on streets I slip out of the hole and spin the 1-2 everytime... got out of the groove once and lit em up on the 1-2 shift actually.. nice show, no go (10.2 1/8th mile that pass lmao).

On a more serious note, stock stall converter? that would help your 60ft and times, but wouldn't do anything for the MPH... something is going on there, worst MPH I've had in my car was on a hot muggy day like yours, it was 80.78mph with cat-back duals only (no lid no tune nothing else). best mph before was 83.2... but this is an M6 car so there may be a difference there.
__________________
2001 Formula Ghost Gray Pearl M6 SNS stage 3, Patriot 243's, TSP 1 7/8 headers, dual exhaust, chrs1313 A/C RA, Monster stage 3 clutch.

2013 MX-5 PRHT Club
RacingTiger03 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2012, 01:53 PM   #18
11 Second Club
 
TravisMcGill2000's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Apr 2007
Location: chats,ga
Posts: 1,664
Default

May be a stupid question but is ur tranny startin in 1st.
TravisMcGill2000 is online now   Reply With Quote
Old 05-11-2012, 05:40 PM   #19
TECH Apprentice
 
GtoSpd's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Mar 2007
Location: Raleigh, NC
Posts: 370
Default

Thats not a stupid question at all^^^ Something is definitely going on....
__________________
2006 GTO, M6, Intake, JBA O/R Mid,
Spintech Mufflers, Pypes X-box
Tuned. 373 RWHP 373 RWTQ
12.91 at 111 MPH, 2.1 60'

2001 Camaro SS A4
11.67 at 118.5 MPH 378/397
GtoSpd is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2012, 05:56 PM   #20
Teching In
 
Trader Rating: 0
Join Date: Nov 2011
Location: Panama City, Fl
Posts: 12
Default

I ran a 9.1 @ 80.39 my first time taking the car out. Mines a 99, and was stock except for a flowmaster catback that a previous owner had put together at a exhaust shop. I have an A4 with 2.73's, and was running 2.24 60fts. Weather was probably really close to yours. Not sure how you were revving to 2200 without spinning, I was launching closer to 1700 and that was too high, was spinning rather bad off the line.
__________________
99 Tran Am: LT headers, ORY, 2.5" back, Blowmaster muffler, SLP lid.
lagspikeftw is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2012, 05:56 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My first 10 sec passes ( 150 shot first nitrous passes) floman 10 Second Club 10 09-18-2013 01:41 PM
Track results of my first nitrous passes! floman Nitrous Oxide 8 09-17-2013 05:03 PM
first time at track 35ss Drag Racing Results 11 08-12-2013 08:46 PM
Ran the Z28 last night. Disappointed and Confused Rare99SS Drag Racing Results 21 04-30-2013 06:55 AM
took my z28 to the track Jarred Hodges Drag Racing Results 23 10-11-2012 08:32 PM


Tags
02, 18, 2012, a4, bolt, camaro, eighth, line, ls1, mile, mod, stock, time, times, track, trans, trucks


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 10:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details