Why only a 13.8?!?! - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > RACING DEPARTMENT > Drag Racing Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Drag Racing Tech
Rules | Safety | Setups | Hardware | Methods
Sponsored by
Scoggin-Dickey Parts Center
Click Here

Why only a 13.8?!?!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-20-2005, 03:17 PM   #1
12 Second Club
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Default Why only a 13.8?!?!

my A4 z28 camaro is running like a dog. it has, slp coldair, slp lid, b&m shift kit, and magnaflow catback and all i can hit is a 13.8!!! here is my time slip .....

60ft- 2.090
330ft- 5.886
1/8 - 8.955
mph - 80.92
1000 - 11.586
1/4 - 13.822
mph - 101.00

the mph seems really low compared to other ls1's. i tried lowering air pressure to 25 lbs and hit same thing. it was at route 66 in joliet il last night. if any one could help me it would be great. it feels sooo slow its not even funny!! im pisted
ArticWhite98z28 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2005, 06:38 PM   #2
9 Second Club
 
tektrans's Avatar
 
Trader Rating: 23
Join Date: Nov 2003
Posts: 3,378
Default

Yeah, low mph, should be around 105. Lots of reasons, gear/ tire combo? traction?, shift rpm? tcs on or off?, any added weight to the car? amount of gas in tank? where do you live?, it's been hot as hell around here.
tektrans is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2005, 08:29 PM   #3
Launching!
 
Trader Rating: 0
Join Date: Sep 2004
Location: Norfolk, VA
Posts: 265
Send a message via AIM to WhiteSSP
Default

Do a tune up on the car, then run it. Check the weather as well. Dont bring a car to the track that is running on a bad tune up or none at all and then wonder why its slow, you'll just get paranoid that something is seriously wrong instead of knowing that you can rule out all of the small stuff. I know, I've succumbed to that with my old Notchback 5.0, and I sold it for the same reason.
__________________
1994 Formula[SOLD]
| Pacesetter Longtubes | Pacesetter ORY | Borla Exhaust | Trick Flow Intake Elbow | Comp Cams 269HR-12| LT4 KM | MadZ28 Tuning | 13.525@103.91|

2005 Dodge SR
T-4 [SOLD]
| Rolled rear bumper | Kinetics Wastegate | Hotchkis springs | Welfare swaybars | 14.220@100.49 when stock

1989 Mustang GT
| 2003 Mach 1 brakes | Bilstein HD Shocks/struts | Ford Racing C-springs | BBS RK 18x8.5 +25 wheels | 255/40/18 Falken Azenis RT615's |
WhiteSSP is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2005, 09:02 AM   #4
'Bird Director
 
y2k_ta's Avatar
 
Trader Rating: 80
Join Date: Dec 2001
Location: Central Indiana Honors: 4th grade spelling bee contestant
Posts: 12,607
Default

The heat and humidity is a big factor. Since your car is basically Stock, that's a very respectable time to run in mid-July.
__________________

www.car-art.us | car-art.us facebook | NMCA LSX #600 / OC #9500
1995 Firebird 4.8L Turbo Street/Strip Project | BUY IN GLASS
y2k_ta is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2005, 05:30 PM   #5
12 Second Club
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Default

i live in joliet illinois and stock ls1's like mine were running a 13.6 all day. in hook through out the run and in 3rd i have a bad vibration as if there is something on my back tire like a clump of mud ever since some ******* shop rebuilt my trans 2x's blew 6 weeks after they rebuit it then they did it again and it feels like crap. i live in joliet illinois ran the car at route 66 so hooking up is no issue. was about 96 all day. i guess i can change plugs,wires,oil, and try to fix thAT vibration some how.
ArticWhite98z28 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2005, 12:09 PM   #6
TECH Fanatic
 
Trader Rating: 1
Join Date: Jul 2003
Location: edison, nj
Posts: 1,083
Default

first update your info to display your location, next make a sign with all your mods. This will help all of us to help you better cause your location could mean a difference of 1 second in the 1/4 because of altitude as well as heat and humidity.
Ok you said your location. With that said i would say 13.4-13.6 stock would be a good guess when the weather is good like late sept. The same car running right now(july) with all this heat/humidity would run 13.7-13.9 with no other changes than the weather. This is one thing many people new to racing dont take into account and get pissed espically when they race in april and than add parts(headers,lid,gears etc) and than race in (june,july,august) and run worse times and are like what the fug is gooing on. As for the vibration, sounds like it could be a broken trans mount or your pinion angle got changed some how... How is the car when you are on the highway cruising at 70mph. Can you feal vibration, what if you give it some gas and take it up to 80mph do you feal any vibration... Also try this take it up to 70 and than let off the gass and coast down to 50, do you feal vibration than.... Any one of thoes conditions indicate a wrong pinion angle. You would have to say when you feal the vibration(accelerating or decellerating).
__________________
2001 WS6 TA A4 310hp 330tq 13.0et 2.1 60' (i know my 60 sucks)
MODS- Mti clear lid,ported tb,magnaflow muffler,midwest 3k stall 2.0str,transgo, LS1 edit
SUSPENSION- Bmr lower controll arms,sub frame connectors,panhard rod,adj torque arm,relocation brackets,hal/qa1 front & rear shocks.
BubaGumpShrimp is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2005, 05:24 PM   #7
12 Second Club
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Default

the trans mount is fine, bushings and everything were replaced when trans was rebuilt. the vibration is horrible from about 60-90 on acceleration. cruising at about 70 you can feel it but not that much. in the driver seat you dont feel as much but in teh passenger seat you feel everything it feels like a dog shittin bricks!!! shakes very bad makes me wonder how i drive this thing everyday. if you sat in ityou would be like i want out. slowing down from 70 - 50 on the expressway i never felt i will pay attention to it on my way to work. one thing to say is that it vibrates when you rev the motor. from about 1800rpms- 2500 rpms!!
ArticWhite98z28 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2005, 06:11 PM   #8
10 Second Club
 
sleeperstyle's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: Jul 2004
Location: hatboro, pa
Posts: 1,284
Default

find somebody local with hptuners to scan/log it for you. that can give you a good idea of why it is not up to par.

here is some easy **** to do.

-fuel filter ***
-clean the maf with "qd electronics safe sensor cleaner" found at home depot= comes in a blue can like brakecleen.
-plugs
-oil

like somebody also said- you do not have THAT much done, and 6-speeds are difficult to drive. wait till it is cooler out and see what the mph is, and practice driving to see if you can get to that 13.6 @ 105mph.
__________________
99 pewter formula A3 - N20 - 10.31 @ 130mph, 1.45 60' -- 495 rwhp
11.50 index, cuttin lights
01 speedway white Z06 -- mod red interior -- 1 of 137
02 speedway white c5 -- 6 speed-- roadrace car
sleeperstyle is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2005, 09:24 PM   #9
12 Second Club
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Default

its a A4 and i hit a 13.59 @ 102 mph at street car chaos at us 41 in may. bue now its a dog. i hit that with ses, fucked up trans (blew a week later), bald tires and no traction when car hit second. so i think i can hit a lil better seeing how mph is still low
ArticWhite98z28 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2005, 02:31 PM   #10
TECH Resident
 
blackfang's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Jul 2002
Location: Richmond, VA
Posts: 885
Default

I ran a 13.4@104 with a free ram air mod, egr delete, K&N, and cutout w/ a 2.1 60' and 75* heat in a 2000 A4
__________________

Richmond Performance Musclecars | Pics
2009 Vulcan 900 Custom
2007 Subaru Legacy 2.5i The daily
1998 Z/28 hardtop A4- SLP Lid, Magnaflow catback, cutout, Hotchkis LCA'S/PHB, BMR TA and D/S Loop, Y2K C5 wheels, Tuned by Frost 300rwhp/308rwtq........13.33@104
blackfang is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2005, 06:03 PM   #11
12 Second Club
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Default

u wanna trade cars? so i can feel what it is supposed to feel like!!
ArticWhite98z28 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2005, 06:03 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 07:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details