My first dyno... - LS1TECH



Dynamometer Results & Comparisons Dyno Records | Dyno Discussion | Dyno Wars

My first dyno...

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-06-2004, 06:46 PM   #1
TECH Apprentice
Thread Starter
iTrader: (4)
 
99SSinOC's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Aliso Viejo, CA
Posts: 384
Angry My first dyno...

Should I be sad or proud of this?... I'm kinda sad but all I know is Chevron 91 octane f'ing sucks. Pings like mad. Maybe have to go to 100 Octane when I'm racing.. anyhow, enjoy =/.
Attached Thumbnails
My first dyno...-ss-003.jpg  
99SSinOC is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2004, 06:55 PM   #2
TECH Enthusiast
 
Revelation222's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: So Cal
Posts: 720
Default

Quote:
Originally Posted by wtb98SS
Should I be sad or proud of this?... I'm kinda sad but all I know is Chevron 91 octane f'ing sucks. Pings like mad. Maybe have to go to 100 Octane when I'm racing.. anyhow, enjoy =/.
Are you an M6 or an A4?
Revelation222 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2004, 06:58 PM   #3
On The Tree
iTrader: (2)
 
SS-35th's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Augusta,GA
Posts: 155
Default

My 99 T/A Only dyno'ed 317hp 325rwtq with a lid, cat-back, and LS6 intake.
SS-35th is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2004, 07:01 PM   #4
Smoke N' Go
iTrader: (2)
 
Cummins's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Oconomowoc, Wisconsin
Posts: 724
Default

if your an A4 its about right, and dont bother running any octane higher than 94 because thats as high as are computers can read. just try a diferent brand.
Cummins is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2004, 07:05 PM   #5
jrp
SN95 Director
iTrader: (16)
 
jrp's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Valencia, Ca
Posts: 10,754
Default

Quote:
Originally Posted by chevyzz8
if your an A4 its about right, and dont bother running any octane higher than 94 because thats as high as are computers can read. just try a diferent brand.
agreed, i run 91 octane (cali) and my **** doesnt knock or ping.
jrp is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2004, 07:06 PM   #6
TECH Apprentice
Thread Starter
iTrader: (4)
 
99SSinOC's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Aliso Viejo, CA
Posts: 384
Default

yeah its an a4. the guy running it said it was pinging like hell.. Might try 76 91 next run? My friend said my timing is too advanced by about 2 degrees?? That true?

Last edited by wtb98SS; 02-06-2004 at 07:14 PM.
99SSinOC is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2004, 07:46 PM   #7
STF veteran / 10 second club
iTrader: (14)
 
x phantom x's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: New York
Posts: 3,376
Default

.
Those are pretty good numbers for an A4 with your mods.
x phantom x is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2004, 08:05 PM   #8
TECH Addict
 
samz28's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Atlanta, GA
Posts: 2,065
Default

thats a disturbing dyno. I'd suggest inspecting your spark plugs, they should be in really bad shape if its detonating that bad to make that muss.
samz28 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2004, 08:19 PM   #9
LS1Tech Sponsor
iTrader: (12)
 
Join Date: Nov 2001
Location: Bridgewater,Ma
Posts: 14,864
Default

There is a few things you can do.
Do not take out the MAF screen!!
Change plugs to NGK TR55
Use GM topend cleaner to clean off the pistons..
Check PVC system for oil in the intake.

Do those steps and you should be alright.
Slowhawk is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2004, 08:59 PM   #10
TECH Apprentice
Thread Starter
iTrader: (4)
 
99SSinOC's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Aliso Viejo, CA
Posts: 384
Default

I'm not about to try to pull the intake myself.. anyone in South Cali have some spare time and willing to help a beginner learn? >_< Spark plugs... have to check on those too. I just mainly need help... I'm all muscle car going from normal SB400 to LS1 is way hard :o(. Thanks for the help guys. I reall appreciate it. Any idea of possible numbers without homo detonation?
99SSinOC is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2004, 01:11 AM   #11
TECH Fanatic
 
98SS Blackattack's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Indianapolis
Posts: 1,227
Default

Those #'s are good. Have you done the free mods? Mine dynoed 319 with a lid -loudmouth and all free mods.
98SS Blackattack is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2004, 09:22 AM   #12
TECH Addict
 
samz28's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Atlanta, GA
Posts: 2,065
Default

see my sig for lid/catback/on 27psi nittos/2.73 A4 dyno. Notice the smoothness.

it was that smooth
samz28 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2004, 01:38 PM   #13
TECH Enthusiast
 
mcflyz28's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Wilmington, DE
Posts: 693
Default

Your car has issues I'de be checking my springs etc pretty nasty, either that or get those knock sensors changed out something is killing you on the top end
mcflyz28 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2004, 01:55 PM   #14
TECH Apprentice
Thread Starter
iTrader: (4)
 
99SSinOC's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Aliso Viejo, CA
Posts: 384
Default

Well glad to know GM topend cleaner is banned from California... Damn it.
99SSinOC is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2004, 02:07 PM   #15
TECH Junkie
iTrader: (13)
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 3,807
Default

303 rwhp anit bad at all ya definatey got somethin wrong though your curves should be kinda smooth not all irratic like yours are id look towards better fuel first...hopefully thats all it is
Jpr5690 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2004, 05:57 PM   #16
Launching!
 
Jim Mills's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Toronto, Ontario
Posts: 236
Default

somthing seems wrong...
Jim Mills is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2004, 09:01 PM   #17
TECH Junkie
iTrader: (13)
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 3,807
Default

"something seems wrong...."
no offense, but no **** thats been established, im not tring to flame but common why waste your time stating the over ovbious
Jpr5690 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 10:13 AM   #18
TECH Addict
 
samz28's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Atlanta, GA
Posts: 2,065
Default

We'll i'll one up something seems wrong, to I wouldn't drive that **** down the road 10 feet. If it was oscillating like that on the dyno. Thats a REALLY SERIOUS issue if your dyno looks like that. I'd go get my tuner and put a 9mm to his head if my car dyno'ed like that.

Only time that might be acceptable is if i was hitting the limit of the dyno like 1000wft/lbs and the tires were spinning, but that car is SICK.

Keep pounding on it, and wonder why the pistons split in half man.


serious. Go to the dyno archive and look for other dyno's like that you won't find any.
samz28 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 12:45 PM   #19
LS1Tech Sponsor
iTrader: (12)
 
Join Date: Nov 2001
Location: Bridgewater,Ma
Posts: 14,864
Default

Your problem is not that serious.The things I listed above are simple to do.By the way the graph looks,you should be feeling that while driving.
When's the last time you got a tuneup on your car?How many miles on it?
Slowhawk is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 12:54 PM   #20
Staging Lane
 
shiznit's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 73
Default

What was the A/F ratio?
shiznit is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:01 PM.