STS turbo dyno, stock motor, no bolt-ons, 523rwhp 545rwtq - LS1TECH

Log In 


Dynamometer Results & Comparisons Dyno Records | Dyno Discussion | Dyno Wars

STS turbo dyno, stock motor, no bolt-ons, 523rwhp 545rwtq

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-15-2006, 06:27 AM   #1
Launching!
Thread Starter
iTrader: (4)
 
socalstreetracer's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: valley village, los angeles
Posts: 286
Default STS turbo dyno, stock motor, no bolt-ons, 523rwhp 545rwtq

This is my most recent dyno from a couple nights ago, 105octane, 18.50*timing, a/f was wayyyy off and still needs some work, I didnt have much time on the dyno so I just turned the boost up and made a couple passes. Besides the turbo and intercooler the car is bone stock.
1st dyno@9.5psi
2nd dyno@10.4psi. I can boost 13-14psi and have before but I didnt have any more dyno time
Attached Thumbnails
STS turbo dyno, stock motor, no bolt-ons, 523rwhp 545rwtq-hki-006.jpeg  

Last edited by socalstreetracer; 05-16-2006 at 07:02 AM.
socalstreetracer is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 07:02 AM   #2
LS1 Tech Administrator
iTrader: (14)
 
Patrick G's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Victoria, TX
Posts: 8,236
Default

Impressive power! Well done.
Patrick G is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 07:33 AM   #3
TECH Addict
 
bad95killer's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Somewhere I Belong
Posts: 2,906
Default

Very impressive #'s buddy...Congrats

It's time to get the supporting mods ON man but don't go further with BOOST if ya really care about your stock shortblock

peace
bad95killer is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 07:44 AM   #4
11 Second Club
 
camaro98z28's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Peoria, AZ
Posts: 709
Default

Good numbers. I'm not sure if it's normal but the STS seems to die off on power early. Is it because of the Heads and Intake?
camaro98z28 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 08:47 AM   #5
TECH Addict
iTrader: (9)
 
OUTLAWZ RACING's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: COLUMBUS GA.
Posts: 2,730
Default

From what I understand its the AR housing that chokes off power at the top I agree with the supporting mods look at my numbers. I had a cam and the regular turbo 60-1 with a m6 But what do I know, Fuggin good numbers But why the long spool? Looks like boost came in at 4k
OUTLAWZ RACING is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 02:45 PM   #6
Launching!
iTrader: (2)
 
NoTicketsPlease's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: San Diego, CA
Posts: 262
Default

know your numbers at 5psi?
NoTicketsPlease is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 04:46 PM   #7
TECH Addict
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2002
Location: VA
Posts: 2,321
Default

Good numbers. Whats the A/R on the turbo? It look like you had boost around 4000-4500 RPM which is on the high side for a 67 on a LS1.
LSs1Power is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 08:39 PM   #8
TECH Apprentice
 
Blown04Z06's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: DFW, TX
Posts: 370
Default

is this the stage 1 sts kit?

looking at boosting my girls '02 SS
Blown04Z06 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2006, 08:49 PM   #9
12 Second Club
iTrader: (1)
 
Denom's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Glendale, CA
Posts: 543
Default

Dang Mike, your car loves the boost. I'm honestly surprised by the numbers. You honestly make me want to keep my car, but I don't know how i'd find traction at those power levels on the street.

Congrats once again (Any future runs w/ Javari?).
Denom is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2006, 07:00 AM   #10
Launching!
Thread Starter
iTrader: (4)
 
socalstreetracer's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: valley village, los angeles
Posts: 286
Default

its the gt-67 turbo, yeah it was taking time to boost because the air/fuel was wayy off like in the 9's, I didnt have much dyno time so I made some quick changes and made a couple pulls, if I would have had more time to lean the car out more closely to 11.1 the car would have spooled up a bit faster. I think its time to get rid of my cats!
socalstreetracer is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2006, 07:04 AM   #11
Launching!
Thread Starter
iTrader: (4)
 
socalstreetracer's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: valley village, los angeles
Posts: 286
Default

I agree it was lagging a bit, it was taking time to boost because the air/fuel was wayy rich like in the 9 and low 10's, I didnt have much dyno time so I made some quick changes and made a couple pulls, if I would have had more time to lean the car out more closely to 11.1 the car would have spooled up a bit faster, I didnt know the dramatic change I would have from running 105 octane. I think its time to get rid of my cats!
socalstreetracer is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2006, 10:28 AM   #12
TECH Addict
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2002
Location: VA
Posts: 2,321
Default

Tune it like an N/A engine before boost starts... and make sure you have 11.5 A/F or so by peak TQ. That should knock off at least 500-700 RPM of spool time. Good luck.
LSs1Power is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2006, 12:02 PM   #13
12 Second Club
iTrader: (33)
 
Hennytime's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: winter springs, fl
Posts: 2,584
Default

thing looks like a poopra, nice peak #'s get that thing tuned
Hennytime is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dyno results 408 StatoJase Forced Induction 14 08-27-2013 11:09 AM
900 hp lq4 stock48 Forced Induction 24 02-19-2013 12:40 PM
some rear turbo testing JoshuaGrooms83 Forced Induction 0 01-30-2013 01:32 PM
Single T76 LT1 Just Back from the Dyno- mightyquickz28 Forced Induction 29 08-10-2008 09:18 PM
LS1 Motorsports Single Turbo Initial Dyno Results ! Rob Raymer Forced Induction 17 04-17-2002 04:10 PM


Tags
14, 62, cats, denali, dyno, horsepower, ls1, ls2, lt1, mile, mpg, results, stock, sts, turbo, yukon

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:32 AM.