Fuel Problems, Help??? - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > LS1-LS2-LS3-LS6-LS7 PERFORMANCE > Fueling & Injection
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Fueling & Injection
Fuel Pumps | Injectors | Rails | Regulators | Tanks


Fuel Problems, Help???

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-28-2009, 04:03 PM   #1
TECH Enthusiast
 
InsaneDomestics's Avatar
 
Trader Rating: 28
Join Date: Feb 2009
Location: Oklahoma
Posts: 643
Default Fuel Problems, Help???

I have a 98 Camaro. I started it up and let it warm up for about 5 minutes or so then it started cutting out like it was out of gas, the car died and I havent been able to start it since. Any Ideas?

And Yes It Has Gas In It...
InsaneDomestics is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2009, 05:53 PM   #2
12 Second Club
 
nemss1's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jun 2008
Location: Edmond, OK
Posts: 2,587
Default

check the fuel rail pressure with a fuel pressure gauge. possibly a clogged filter or bad fuel pump
__________________

'00 SS A4, Bolt-Ons/Weight Reduction-SOLD
nemss1 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2009, 05:59 PM   #3
TECH Enthusiast
 
InsaneDomestics's Avatar
 
Trader Rating: 28
Join Date: Feb 2009
Location: Oklahoma
Posts: 643
Default

I can push the *** on the fuel rail and nothing comes out, I unhooked my fuel line before the filter and nothing comes out. I have a 99 Camaro and I took the fuel pump off it and put in my 98 and still nothing. I even switched the fuse for fuel pump......Any other ideas?
InsaneDomestics is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2009, 06:03 PM   #4
11 Second Club
 
98Camarod's Avatar
 
Trader Rating: 40
Join Date: Aug 2006
Location: Summerville, SC
Posts: 5,149
Default

If there isn't any fuel squirting out when you push the schrader valve in after you have turned the key to the on position, then you have a fuel related issue as to why your car won't start.

When you turn the key, the pump should prime and give you fuel pressure.
98Camarod is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2009, 05:52 AM   #5
TECH Enthusiast
 
InsaneDomestics's Avatar
 
Trader Rating: 28
Join Date: Feb 2009
Location: Oklahoma
Posts: 643
Default

Yes I Know Its Fuel Related, Im Just Wondering If I Need To Spend Money On A Pump Or If It Is An Electrical Problem. Im Not Sure Because I Swapped Pumps Already (As Far As I Know It Was Still Good) And Still Nothing, What Fuse Or Fuses Could Cause This, Other Than The Fuel Pump Fuse Of Course.
InsaneDomestics is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2009, 06:51 AM   #6
11 Second Club
 
98Camarod's Avatar
 
Trader Rating: 40
Join Date: Aug 2006
Location: Summerville, SC
Posts: 5,149
Default

Not sure, I think there is a fuel pump relay though.
98Camarod is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2009, 12:29 PM   #7
12 Second Club
 
nemss1's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jun 2008
Location: Edmond, OK
Posts: 2,587
Default

^^^there is a fuel pump relay
__________________

'00 SS A4, Bolt-Ons/Weight Reduction-SOLD
nemss1 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2009, 03:06 PM   #8
TECH Enthusiast
 
InsaneDomestics's Avatar
 
Trader Rating: 28
Join Date: Feb 2009
Location: Oklahoma
Posts: 643
Default

Where Is The Fuel Pump Realy On A 98 Camaro?
InsaneDomestics is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2009, 06:18 AM   #9
12 Second Club
 
nemss1's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jun 2008
Location: Edmond, OK
Posts: 2,587
Default

think its on the interior on the drivers side behind the kick panel
__________________

'00 SS A4, Bolt-Ons/Weight Reduction-SOLD
nemss1 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2009, 01:55 PM   #10
TECH Enthusiast
 
InsaneDomestics's Avatar
 
Trader Rating: 28
Join Date: Feb 2009
Location: Oklahoma
Posts: 643
Default

NOPE, Tried The Relay And Still Nothing. Any Other Suggestion On This One???
InsaneDomestics is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2009, 10:01 PM   #11
12 Second Club
 
nemss1's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jun 2008
Location: Edmond, OK
Posts: 2,587
Default

fuel pump may have taken a crap. happened to mine when i ran it out of gas. do u hear the pump priming when u turn the key?
__________________

'00 SS A4, Bolt-Ons/Weight Reduction-SOLD
nemss1 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 07:04 AM   #12
TECH Enthusiast
 
InsaneDomestics's Avatar
 
Trader Rating: 28
Join Date: Feb 2009
Location: Oklahoma
Posts: 643
Default

Nope, All I Hear Is A "Click" I ordered a new pump, it should be here today or tomorrow. Ill let you guys know if that fixed it. I just didnt think it would all the sudden go out like that. We'll see...
__________________

2008 Silverado CCSB
1998 Camaro Z28
InsaneDomestics is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 07:04 AM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 

All times are GMT -5. The time now is 01:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details