Is my fuel pump dead? - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > LS1-LS2-LS3-LS6-LS7 PERFORMANCE > Fueling & Injection
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Fueling & Injection
Fuel Pumps | Injectors | Rails | Regulators | Tanks

Is my fuel pump dead?

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-12-2008, 02:57 PM   #1
On The Tree
 
LS1Camaro320's Avatar
 
Trader Rating: 16
Join Date: Apr 2007
Location: Schoolcraft, Michigan
Posts: 153
Question Is my fuel pump dead?

I tried starting my 94 Z28 today and nothing. It would crank over and had spark, but the gauge showed no pressure and there is a weird sound coming from the fuel pump. Let me know what you think it is.
__________________
1998 Camaro Z28 M6 - Truck Manifold TC-76
1994 Camaro Z28 M6 - Forged LT1 Vortech V-1
1994 Camaro Z28 M6 - Heads/Cam SOLD
LS1Camaro320 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2008, 03:34 PM   #2
TECH Addict
 
RAGENZ28's Avatar
 
Trader Rating: 5
Join Date: Jun 2002
Location: Port Hueneme, CA
Posts: 2,470
Default

push in the valve on the fuel rail and have someone turn on the key, if no gas comes out the pump is dead.

Check the relays also and fuses, but pump failure from what I found happens, it did to me and I only had 35k on my pump.

That's what I did, swapped to a 255lph, turned the key on and off a few times to cycle the system, turned it again and fired up with a quickness.
__________________
Black 1998 Camaro Z28 Currently under construction tin can with 4 wheels
Email:CHRISTOPHERMORALES@HOTMAIL.COM
www.fquick.com/RAGEN98Z28

"Friends don't let friends drive imports"
RAGENZ28 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2008, 07:06 PM   #3
On The Tree
 
LS1Camaro320's Avatar
 
Trader Rating: 16
Join Date: Apr 2007
Location: Schoolcraft, Michigan
Posts: 153
Default

Quote:
Originally Posted by RAGENZ28 View Post
push in the valve on the fuel rail and have someone turn on the key, if no gas comes out the pump is dead.

Check the relays also and fuses, but pump failure from what I found happens, it did to me and I only had 35k on my pump.

That's what I did, swapped to a 255lph, turned the key on and off a few times to cycle the system, turned it again and fired up with a quickness.
I got it running. I found some starting fluid and had my dad spray some in it and after a couple of tries it fired up. So I don't know if the fuel pump just lost its prime or what happened.
__________________
1998 Camaro Z28 M6 - Truck Manifold TC-76
1994 Camaro Z28 M6 - Forged LT1 Vortech V-1
1994 Camaro Z28 M6 - Heads/Cam SOLD
LS1Camaro320 is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2008, 07:55 PM   #4
Launching!
 
02cetransam's Avatar
 
Trader Rating: 10
Join Date: Nov 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 253
Default

I have a question. This was a problem from last year. When I go to start my CETA, sometimes it wont start on the first time. If its cold (or first start of the day) if will start fine). Usually, I have to turn key on, then off, then back on to start it. I had the fuel pressure checked and for some reason, it wont hold the fuel pressure. I think the fuel pressure regulator is gone but I heard it was on the fuel pump or do you think its the pressure sensor? Please let me know. Thanks
02cetransam is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2008, 07:55 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Tags
1994, 94, camaro, dead, fuel, noise, pump, weird, z28


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 06:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details