4.10s installed - LS1TECH

Log In 


Gears & Axles Driveshafts | Rearends | Differentials | Gears | 12 Bolt | 9 Inch | Dana

4.10s installed

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-03-2012, 08:02 PM   #1
TECH Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
ULTIMATEORANGESS's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: eatontown,nj
Posts: 10,901
Thumbs up 4.10s installed

just though id give an early review. i was told to be easy on them until theyre broke in. at first i didnt notice much. i had 3.73s which were completely destroyed. my tuner recommended 4.10s with my built and stalled auto.


my car is completely silent unlike before when i had constant whining and occasional vibration under minimal acceleration.


it revs up quicker with minimal effort and it doesnt rev that high even in OD at highway speeds.


the car even has less cam surge i guess you call it. overall everything just feels more solid i guess is the best way to describe it.

my reinforcement cover i had on for yrs always leaked so a stock one was put on. pisses me off but it didnt seem to help last time anyway.

i also had an adjustable torque arm and panhard bar added.

so a4 guys dont be worried about putting 4.10s in your car itll be fine. yes, itll suck up gas but its worth it.

Last edited by ULTIMATEORANGESS; 05-04-2012 at 11:52 PM.
ULTIMATEORANGESS is online now   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 06:07 AM   #2
TECH Addict
iTrader: (3)
 
FirstYrLS1Z's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Euclid,Ohio
Posts: 2,743
Default

^^^agree,I ran 4.56s' with an A4 for 4 years.
FirstYrLS1Z is online now   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 11:36 AM   #3
Grr
TECH Fanatic
iTrader: (2)
 
Grr's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Fargo ND
Posts: 1,363
Default

love my 4.10s 4k stall and 28" tire, hard to beat on the street!
Grr is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 12:15 PM   #4
11 Second Club
 
Join Date: Feb 2002
Location: Norcal
Posts: 638
Default

Another vote for 4:10's in an A4. Loved it!
Spellbound is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 02:37 PM   #5
TECH Fanatic
iTrader: (2)
 
dutinsss's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Cairo, GA
Posts: 1,235
Default

what brand did you get? i love my 12 bolt with 4.10's behind my t-56 but they whine like crazy.
dutinsss is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 06:46 PM   #6
TECH Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
ULTIMATEORANGESS's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: eatontown,nj
Posts: 10,901
Default

motives. thats what i had last time.
ULTIMATEORANGESS is online now   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 07:04 PM   #7
TECH Enthusiast
iTrader: (5)
 
NVUSZ28's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: South Carolina
Posts: 558
Default

Looking at your sig, do you believe you'll get into the 11's w/ 4.10's?
NVUSZ28 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 08:45 PM   #8
Launching!
 
Cra-Z Larry's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Honey Brook, Pa.
Posts: 213
Default

had 4.10s in my 10bolt w/sup cover, it gave up after 175 runs!!! and that was with a vig4500 hanging the left front wheel. I've talked to you before at Etown, I have the hugger orange Z w/SS hood, upgraded to a moser12 w/373s... should have stayed w/4.10s! Good Luck! I'll see ya somewhere, might go to Etown on the May 12th for the EFI meet!!
Cra-Z Larry is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 10:39 PM   #9
TECH Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
ULTIMATEORANGESS's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: eatontown,nj
Posts: 10,901
Smile

Quote:
Originally Posted by NVUSZ28 View Post
Looking at your sig, do you believe you'll get into the 11's w/ 4.10's?
i have a completely different setup now so i sure hope so.


Quote:
Originally Posted by Cra-Z Larry View Post
had 4.10s in my 10bolt w/sup cover, it gave up after 175 runs!!! and that was with a vig4500 hanging the left front wheel. I've talked to you before at Etown, I have the hugger orange Z w/SS hood, upgraded to a moser12 w/373s... should have stayed w/4.10s! Good Luck! I'll see ya somewhere, might go to Etown on the May 12th for the EFI meet!!
i think i remember but its been awhile. im planning on ATCO after these gears are broke in.
ULTIMATEORANGESS is online now   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 11:01 PM   #10
12 Second Club
iTrader: (13)
 
*02WS6TURK*'s Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Oregon Grown
Posts: 1,631
Default

I love rowing through the gears with the 4.10's in the back. Keeps me in that peak rpm range at all times
*02WS6TURK* is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 11:57 PM   #11
TECH Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
ULTIMATEORANGESS's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: eatontown,nj
Posts: 10,901
Smile

just took it out. it started pouring. i had to drive it slow since i have MTs and it was extremely tame. it doesnt rev high. car felt tight. 0 surge. im thrilled.
ULTIMATEORANGESS is online now   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 01:00 AM   #12
TECH Junkie
iTrader: (28)
 
Join Date: Feb 2007
Location: Hawaii
Posts: 3,760
Default

mpg is so bad since I to 4.10 in my stalled A4 also.

No traction to save my life also.
whytryz28 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 01:01 PM   #13
11 Second Club
iTrader: (13)
 
Ethan[ws6]'s Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 849
Default

Quote:
Originally Posted by dutinsss View Post
what brand did you get? i love my 12 bolt with 4.10's behind my t-56 but they whine like crazy.
Gears don't whine based on brand. If ANY gear set whines, it is because it was set up improperly.
Ethan[ws6] is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 09:29 PM   #14
Teching In
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Default

4.10s are the way to go
fst_ls1 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 09:59 PM   #15
Launching!
 
GoFastKid's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Arkansas
Posts: 292
Default

Quote:
Originally Posted by Ethan[ws6] View Post
Gears don't whine based on brand. If ANY gear set whines, it is because it was set up improperly.
That is 100% false information. Even the guys at Jawz Gear will tell you that. Proper install is very important no doubt, but it's not the deciding factor weather the gears will whine or not. Even if they are installed to a "T".
GoFastKid is offline   Reply With Quote
Reply


Tags
05, 10, 410, 410s, a4, automatic, bolt, brand, gears, gto, install, ls1tech, stall, whine, whining

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:52 PM.