moser 12 bolt problems - LS1TECH

Log In 


Gears & Axles Driveshafts | Rearends | Differentials | Gears | 12 Bolt | 9 Inch | Dana

moser 12 bolt problems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-26-2007, 03:27 PM   #1
On The Tree
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2004
Location: Opp, Alabama
Posts: 170
Default moser 12 bolt problems

Could anyone give any guidance on what is wrong with this wear pattern!
Attached Thumbnails
moser 12 bolt problems-100_0121.jpg   moser 12 bolt problems-100_0122.jpg   moser 12 bolt problems-100_0126.jpg   moser 12 bolt problems-100_0127.jpg  
01tam6 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2007, 05:02 PM   #2
TECH Apprentice
 
Join Date: Feb 2005
Location: El Paso, TX
Posts: 345
Default

Pics not clear enough to tell. Put some marking compound on them, if you don't have any, tooth paste will do.
angel71rs is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2007, 05:42 PM   #3
TECH Enthusiast
iTrader: (3)
 
jimbo98z's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Raleigh, NC
Posts: 675
Default

Did Moser assemble it?
jimbo98z is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2007, 10:15 PM   #4
Launching!
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2004
Location: League City, Texas
Posts: 295
Default

Use some gear paint, then re-post the pics.

I assume the gears are noisy. Where is the noise coming in?
axisT6 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2007, 10:56 PM   #5
10 Second Club
iTrader: (22)
 
02NBMWS6's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,363
Default

Quote:
Originally Posted by jimbo98z
Did Moser assemble it?
seriously, i just pulled my brand new 9in center section due to unbelieveable whine and sure enough, faulty setup by Moser, the king of rear ends
02NBMWS6 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2007, 10:58 PM   #6
11 Second Club
iTrader: (34)
 
SS1875's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Ft. Wayne, Indiana
Posts: 3,158
Default

Quote:
Originally Posted by 01tam6
Could anyone give any guidance on what is wrong with this wear pattern!
Hard too tell with the pictures being a bit blurry...is the edge of the ring gear in the pictures towards the cover or towards the front of the car? If I'm correct it looks like the pictures are with the rear cover off, so my guess would be the Pinion depth is wrong ...looks to be a little deep into the ring gear and riding to much on the edge but I can/could be mistaken. Good luck with it.
SS1875 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2007, 11:16 PM   #7
10 Second Club
iTrader: (15)
 
DrkPhx's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: St. Michael, MN.
Posts: 4,515
Default

If what I see is accurate; it looks like the edges of the ring gear and pinion are chewed up. If so, that is definitely set up wrong. I just helped do my first gear installed and it was a major PITA to get the backlash and swipe pattern set. Even then there is still some whine at certain rpms, but none on decel/coast.
DrkPhx is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2007, 11:48 PM   #8
On The Tree
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2004
Location: Opp, Alabama
Posts: 170
Default

Thanks for the replies guys I have the rear back together and is under the car I will finish it up tommorrow and HOPE it does not whine anymore.
01tam6 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2007, 02:35 PM   #9
On The Tree
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2004
Location: Opp, Alabama
Posts: 170
Default

Well it still whines just as it did before. I mean you can hear it coming down the road! Anyone ever had a bad pinion bearing? If so how loud was it.
01tam6 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:41 PM.