WOT pulling P1516 & P2101 at hi rpm & wheel spin, going into reduced power mode - LS1TECH



Gen 5 Camaro Tuning, Diagnostics, Dyno results Tuning problems, solutions, dyno results for Gen 5 Camaro

WOT pulling P1516 & P2101 at hi rpm & wheel spin, going into reduced power mode

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-30-2015, 05:13 AM   #1
11 Second Club
Thread Starter
 
Kiwi_Camaro_2010's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: New Zealand
Posts: 24
Default WOT pulling P1516 & P2101 at hi rpm & wheel spin, going into reduced power mode

I have a condition when going WOT from rolling start in 1st & lots of wheel spin as computer changing gear for me in manual mode that I pop these codes going into reduced mode. It has happen since modes & tune was done but only if I forgot to turn off nannies, so wasn't a big issue as I would turn off nannies & this condition would not appear for the last 18 -24 months until the other day it did it with all nannies off for the first time. I understand that if pedal & throttle body differ more than 7% for more than 0.5 sec these codes appear which I'm guessing is what is happening. Now my question is can this system setting be sorted by a tune adjust to give more error out time or % or should I look at swapping out throttle body & pedal?

Camaro 2SS/RS 2010 / L99 / Whipple SC /Dynatech Headers & Catts (gutted), ID 850 injectors, ZL1 fuel pump +BAP & ADM pump controller, ZR1 3Bar MAP, Dual Elite Catch Cans, 91 octane ,Eibach sway bar kit , Driveshaft loop, oil cooler delete, ADM dual gauges (AFR/Boost) LC1 wideband controller, D/D, ARP stud kit ,Callies forged dragon slayer crank 3.622", callies ultra rods, wiseco forged pistons, L99-LS3 conversion, rollmaster double row steel timing set & comps cam timing cover,smooth idle blower cam kit. LS9 head gaskets. Texas speed custom oil pump. Asm by me, no one else to blame!!
Kiwi_Camaro_2010 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2015, 06:11 AM   #2
11 Second Club
Thread Starter
 
Kiwi_Camaro_2010's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: New Zealand
Posts: 24
Default

Update, replaced throttle body asm, issue seems to have disappeared, all good.
Kiwi_Camaro_2010 is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
814 RWHP ECS kit and Jam cam on 2015 1LE eb02z06 Gen 5 Camaro Power-Adder Tech 8 01-05-2017 01:33 PM
2010 Camaro SS M6 - 76mm stock bottom results RealQuick Dynamometer Results & Comparisons 8 10-14-2016 10:55 AM
814 RWHP ECS kit and Jam cam on 151LE eb02z06 Dynamometer Results & Comparisons 13 05-01-2016 03:36 PM
814 RWHP ECS kit and Jam cam on 151LE eb02z06 Canadian Members 9 12-13-2015 11:49 AM
814 RWHP ECS 1500 kit and Jam cam 113 on 2015 1LE eb02z06 Forced Induction 0 10-19-2015 07:32 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:08 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send