Gauge cluster and radio not working - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > WELCOME TO LS1TECH > General LSX Automobile Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


General LSX Automobile Discussion
Non-technical LSX related topics.
Sponsored by
Stainless Headers
Click Here


Gauge cluster and radio not working

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-02-2012, 03:14 PM   #1
TECH Resident
 
RONIN LSX's Avatar
 
Trader Rating: 43
Join Date: May 2011
Posts: 892
Send a message via AIM to RONIN LSX
Question Gauge cluster and radio not working

My buddy just picked up a 2001 T/A; the car seems to be in great shape save for a whine in the T56 and this issue with the Gauge cluster and radio.

First off, everything lights up and the only thing on the cluster that works is the Battery volts meter. The RPM, Speed-O, Digital Odometer, gas, oil, ect gauges do not work. As for the radio, the buttons light up, but the digital read out for the stations does not. The A/C lights up and works... well works is relative here, lol... it blows, but I guess it needs a charge

We checked the fuses that are at the driver side door and they seem good. Any idea of the problem?

Thanks guys!
RONIN LSX is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 03:24 PM   #2
TECH Enthusiast
 
LS1WS6dreamer's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Jun 2010
Location: Arkansas
Posts: 577
Default

Wonder if the fuses under the hood could cause a issue? I had a friend who hooked up a buncha stereo crap in his truck and he lost all the dash lights and all kinds of crazy **** was going on. I don't know wtf he wired into. lol

Is the stock stereo in it still?
__________________
1998 T/A M6 - Borla Adj Catback - Manual Cutout - SLP lid - FRA mod - C5 DD's - MSD 8.5mm Plug Wires - Ported & Polished TB - Long Tube Headers & OR-Y - Poly Motor Mounts - Poly LCAs - Frost mail tune -

LS1WS6dreamer is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 03:33 PM   #3
TECH Resident
 
RONIN LSX's Avatar
 
Trader Rating: 43
Join Date: May 2011
Posts: 892
Send a message via AIM to RONIN LSX
Default

Quote:
Originally Posted by LS1WS6dreamer View Post
Wonder if the fuses under the hood could cause a issue? I had a friend who hooked up a buncha stereo crap in his truck and he lost all the dash lights and all kinds of crazy **** was going on. I don't know wtf he wired into. lol

Is the stock stereo in it still?


Didn't think of checking under the hood. Yeah it's the stock stereo.

Thanks Bro!
RONIN LSX is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 03:38 PM   #4
TECH Regular
 
RacingTiger03's Avatar
 
Trader Rating: 3
Join Date: Oct 2008
Location: Chattanooga, TN
Posts: 497
Send a message via Yahoo to RacingTiger03
Default

if your taillights are out too, its a fuse. as best as I can recall I blew the radio fuse once and my tails and gauge cluster were out. otherwise maybe a BCM issue? Best of luck figuring it out! Hoping it's a fuse for ya!
__________________
2001 Formula Ghost Gray Pearl M6 SNS stage 3, Patriot 243's, TSP 1 7/8 headers, dual exhaust, chrs1313 A/C RA, Monster stage 3 clutch.

2013 MX-5 PRHT Club
RacingTiger03 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 03:46 PM   #5
TECH Enthusiast
 
Trader Rating: 0
Join Date: Feb 2009
Posts: 664
Default

Did you by chance happen to replace or unhook your battery.
BigBirdLS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 04:01 PM   #6
TECH Resident
 
RONIN LSX's Avatar
 
Trader Rating: 43
Join Date: May 2011
Posts: 892
Send a message via AIM to RONIN LSX
Default

Quote:
Originally Posted by RacingTiger03 View Post
if your taillights are out too, its a fuse. as best as I can recall I blew the radio fuse once and my tails and gauge cluster were out. otherwise maybe a BCM issue? Best of luck figuring it out! Hoping it's a fuse for ya!

I never said anything about my taillights being out.

Everything on the gauge cluster, save for Batt Volt meter and the back lighting, does not work and as for the radio, the only thing that works is the back lighting. The digital read out on both the gauge cluster and radio does not works.

Hope that clarified it a bit
RONIN LSX is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 04:02 PM   #7
TECH Resident
 
RONIN LSX's Avatar
 
Trader Rating: 43
Join Date: May 2011
Posts: 892
Send a message via AIM to RONIN LSX
Default

Quote:
Originally Posted by BigBirdLS1 View Post
Did you by chance happen to replace or unhook your battery.
The car sat for a while so I am sure the seller had the batt disconnected, but it was connected when we got there.
RONIN LSX is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 05:12 PM   #8
TECH Enthusiast
 
Trader Rating: 0
Join Date: Feb 2009
Posts: 664
Default

If the battery has been disconnected for a long time the factory radio has a security feature built in that requires a 3 digit code entered into the radio.

My battery went dead and when I replaced it I had this same issue. I went to the dealership and they gave me a 1-800 number to call and you tell them the VIN and they tell you the code. I'm betting you could look in the owners manual for the phone #. Hope this helps.
__________________
02 SS T-56 523rwhp totaled on 2-18-14
New Ride: 03 Z06 455rwhp 445rwtq
BigBirdLS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 05:19 PM   #9
Launching!
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jul 2007
Location: WI
Posts: 212
Default

It may be a BCM problem, take a look at this thread: http://ls1tech.com/forums/general-ls...blems-fix.html
mikey67 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 05:27 PM   #10
TECH Resident
 
RONIN LSX's Avatar
 
Trader Rating: 43
Join Date: May 2011
Posts: 892
Send a message via AIM to RONIN LSX
Default

Quote:
Originally Posted by BigBirdLS1 View Post
If the battery has been disconnected for a long time the factory radio has a security feature built in that requires a 3 digit code entered into the radio.

My battery went dead and when I replaced it I had this same issue. I went to the dealership and they gave me a 1-800 number to call and you tell them the VIN and they tell you the code. I'm betting you could look in the owners manual for the phone #. Hope this helps.
Thanks for the info, now I need to see about the gauge cluster
RONIN LSX is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 05:29 PM   #11
TECH Resident
 
RONIN LSX's Avatar
 
Trader Rating: 43
Join Date: May 2011
Posts: 892
Send a message via AIM to RONIN LSX
Default

Quote:
Originally Posted by mikey67 View Post
It may be a BCM problem, take a look at this thread: http://ls1tech.com/forums/general-ls...blems-fix.html
Oh Christ I hope not!!! I HATE that BCM; it's the worst idea they've come up with!!! If that stupid thing fails, everything seems to follow right behind it, but you never know it's the issues till you burn through a Billion dollars having it diagnosed, lol...
RONIN LSX is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 05:47 PM   #12
TECH Resident
 
ds98formula's Avatar
 
Trader Rating: 3
Join Date: Mar 2008
Location: Joliet Illinois
Posts: 935
Default

Radio could be the leds have gone out.
__________________
98 Formula 6sp My first Cam only build thread.

2012 Silverado 5.3 4x4-Stock
ds98formula is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 09:16 PM   #13
Launching!
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jul 2007
Location: WI
Posts: 212
Default

Quote:
Originally Posted by RONIN LSX View Post
Oh Christ I hope not!!! I HATE that BCM; it's the worst idea they've come up with!!! If that stupid thing fails, everything seems to follow right behind it, but you never know it's the issues till you burn through a Billion dollars having it diagnosed, lol...
Don't sweat it, I had problems with my windows, radio etc. working intermittently. Read that BCM thread, it was an easy fix with a soldering iron. There were a couple cracked solder joints in mine that needed to be reflowed. It works fine now. Getting it out of the car was harder than the soldering. If you haven't found any bad grounds etc. it might be worth it to pop the BCM out and at least inspect the solder joints.
mikey67 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 07:46 AM   #14
TECH Regular
 
RacingTiger03's Avatar
 
Trader Rating: 3
Join Date: Oct 2008
Location: Chattanooga, TN
Posts: 497
Send a message via Yahoo to RacingTiger03
Default

Quote:
Originally Posted by RONIN LSX View Post
I never said anything about my taillights being out.

Everything on the gauge cluster, save for Batt Volt meter and the back lighting, does not work and as for the radio, the only thing that works is the back lighting. The digital read out on both the gauge cluster and radio does not works.

Hope that clarified it a bit
Well, the reason I mentioned the tails would be something to check if you hadn't looked to see if they were working. It's not something we regularly think to check out . But ya know thinking back on it harder I think it was my gauge cluster LIGHTS that were out with the tails and not the actual gauges... it's been almost 8 years since that occurence though. Still hoping you can get it taken care of with a fuse, I agree taking the BCM out is a pain!
__________________
2001 Formula Ghost Gray Pearl M6 SNS stage 3, Patriot 243's, TSP 1 7/8 headers, dual exhaust, chrs1313 A/C RA, Monster stage 3 clutch.

2013 MX-5 PRHT Club
RacingTiger03 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 07:14 AM   #15
Launching!
 
LS1again's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: Apr 2004
Location: Rochester NY
Posts: 258
Send a message via AIM to LS1again
Default

Sounds to me like one of the fuses in the driver side panel. I had to take them out to reset my Monsoon deck because a CD was stuck in there, and I noticed when I removed the RADIO/ACCY fuse it would cause the panel to stop working save for the battery gauge, and I think the radio display stopped working as well. I would check that fuse again just to make sure it's seated properly and you have continuity through it.
__________________
2005 Stealth Grey CTS-V | 100% stock....for now
2000 NBM M6 Z28 | SLP lid | Ebay LT's w/ TSP ORY | Magnaflow catback | New Era tune | Pro 5.0 | Monster Stage2 and Tick master | BMR springs/Bilstein HD's | Spohn Adj. LCA/Panhard | OEM Z06's w/ Toyo Proxes DR's | Fast Toys ram-air | !EGR, !AIR
12.69 @ 110 - 1.86 60' - 336whp/352wtq - SOLD
LS1again is online now   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 07:28 PM   #16
TECH Resident
 
RONIN LSX's Avatar
 
Trader Rating: 43
Join Date: May 2011
Posts: 892
Send a message via AIM to RONIN LSX
Default

Well my buddy figured it out. Something to do with fuses and a short in the harness.

Thanks for all the help guys!!!
RONIN LSX is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 09:19 PM   #17
Registered User
 
Trader Rating: 0
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
Default Omg

Which fuse was it? I'm having same problem
Rrgnc is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2012, 01:26 AM   #18
TECH Resident
 
RONIN LSX's Avatar
 
Trader Rating: 43
Join Date: May 2011
Posts: 892
Send a message via AIM to RONIN LSX
Default

I have no idea, but I will ask.
RONIN LSX is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2012, 01:26 AM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No power to cluster and no start?? ragtopz28 PCM Diagnostics & Tuning 4 09-14-2014 07:22 PM
Symptoms of a short? T-Top Stereo & Electronics 12 07-19-2014 02:16 PM
Trouble with instument cluster tach and warning lights and more! notnilc20 General Maintenance & Repairs 7 06-23-2013 04:12 PM
Cluster gauges and more?? Alberto v05 Stereo & Electronics 2 10-21-2012 08:27 AM
Help: Odometer red LEDs stopped working... 98 Camaro LS1 A4... pdbq Chevrolet Camaro 1967-2002 4 12-30-2011 08:33 PM


Tags
2000, christian, cluster, clusterair, conditioner, gauge, odometerlightsradioair, online, powered, problem, radio, speed, vbulletin, working, z28


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 

All times are GMT -5. The time now is 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details