Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > General Maintenance & Repairs
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

General Maintenance & Repairs
Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds
Sponsored by
Gearstar Performance Transmissions

Can some identify this sound?

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-15-2008, 10:29 PM   #1
TECH Enthusiast
 
TireSm0ke's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Feb 2008
Location: Los Angeles
Posts: 621
Default Can some identify this sound?

I have this weird grinding noise coming coming from what looks to be right behind the alternator. I tried spraying everything with wd40 to see if it would stop but nothing helped. I also just replaced the belt with a gatorback and am gonna be putting in a new tensioner assembly as well as a new idler pulley. This sound is driving me nuts so any ideas would be helpful. Heres a clip:
http://www.soundupload.com/audio/rru17eulj9mkulij
__________________


~Poon Hound Killaz~
TireSm0ke is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 12:10 PM   #2
TECH Enthusiast
 
TireSm0ke's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Feb 2008
Location: Los Angeles
Posts: 621
Default

anyone?
__________________


~Poon Hound Killaz~
TireSm0ke is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 12:14 PM   #3
cam
TECH Addict
 
Trader Rating: 9
Join Date: Apr 2004
Location: Toronto Ontario Canada
Posts: 2,384
Default

Sounds like the spindle sorter on the sludge pump is on the way out to me

That sound could be anything it kinda sounds like an exhaust leak right at the head bu who knows. If you thinks its the alt then maybe the bearings are gone. Sounds are the number one source of confusion amongst phantom diagnosis so if your not sure take it in to a decent mech and have em take a look at it
__________________
cam is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 12:46 PM   #4
TECH Resident
 
peterock98's Avatar
 
Trader Rating: 24
Join Date: Dec 2002
Location: Bronx, NY
Posts: 976
Default

Did you check the ac tensioner pulley
__________________
peterock98 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 01:42 PM   #5
TECH Enthusiast
 
TireSm0ke's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Feb 2008
Location: Los Angeles
Posts: 621
Default

Yeah an exhaust might be it... It literally sounds like its coming out of the motor mount, so maybe the manifold gasket is bad?

This whole things has been weird, I took it to a good shop and they said try the tensioner and idler, and then autozone sells me a bad tensioner ***. (dayco - pos) which snapped and the water pump started leaking. It leaks here and there, not all the time which is strange and I couldnt see exactly where the leak was coming from. I think the water pump is done for but this sound in the clip is a different sound. Isnt the ac tensioner on the pass. side? I sprayed down each pulley one at a time and the sound was still there... like I said it sounds like its coming from directly behind the alternator.

Thanks guys and if any of you are near LA and willing to take a look let me know.
__________________


~Poon Hound Killaz~
TireSm0ke is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 07:38 PM   #6
TECH Enthusiast
 
WYATT318MOPAR's Avatar
 
Trader Rating: 28
Join Date: Apr 2008
Location: Grayson, KY 41143
Posts: 593
Default

Maybe it really is just the alt...Rear bearing in it
__________________

FIRST ONE TO DIE WITH THE MOST TOYS WINS..

Cammed out 6.0, NOS wet kit, Full manual 400turbo, 3700 stall, Edelbrock Vic Jr low pro & a 90mm, Jet Hott LT's, and a 4.10
WYATT318MOPAR is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2008, 11:34 PM   #7
Launching!
 
Trader Rating: 4
Join Date: Mar 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 257
Default

Invest $7 in an automotive stethoscope and locate the noise yourself.
Best diagnostic tool ever, next to a scanner.
__________________
2000 T/A, NBM
Lid, LS6 Intake, ARH LTs, ARH Catted Y, UD Pulley, Catback, Cutout, Free mods
Moser 12bolt w/ 3.90s and 30-spline axles, RPM Stage VI 4L60E, RPM Triple-disc 3400stall
Hotchkis swaybars, UMI adj-phb, UMI LCAs, Hotchkis strut-brace, Edelbrock TQ-arm
360RWHP

Quote:
Originally Posted by T A WS6 M6 View Post
We tried to put in on a dyno, but when we ran it, the whole shop moved about 3ft to the west. We still have problems with the landlord....
TA-Swede is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2008, 10:28 PM   #8
TECH Enthusiast
 
TireSm0ke's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Feb 2008
Location: Los Angeles
Posts: 621
Default

Okay just pulled and replaced the water pump, idler pulley, tensioner assembly, And the sound it still there. Im thinking maybe a broken rocker arm or lifter. Anyone else got any ideas?
__________________


~Poon Hound Killaz~
TireSm0ke is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2008, 10:28 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 04:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details