sat 2 months, now no idle 00' T/A - LS1TECH

Log In 


General Maintenance & Repairs Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds

sat 2 months, now no idle 00' T/A

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-20-2008, 02:47 PM   #1
TECH Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (5)
 
hurley711's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 650
Default sat 2 months, now no idle 00' T/A

went to start trans-am thats sat since early october and after finally getting it jump started it won't idle. i need to keep my foot on the gas or it surges and dies. i can set the idle with the pedal as low as 700 rpm, but as i let off from there it surges up to 1200 and back down, and when i back fully off it'll die. last time it was out i didnt have any trouble, took it for a ride for 20 some minutes and parked it. i let it run untill it got to operating temp this time, oil pressure was good and everything so i dont think it was a lifter leak-down type issue. from ice cold to operating temp nothing changed as far as it wanting to die on me.
any thoughts?
hurley711 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2008, 02:57 PM   #2
TECH Senior Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Jacksonville, FL
Posts: 5,401
Default

My first thought it's because of the battery voltage, just needs a few starts for the PCM to relearn the idle. Same thing happens when you reset the PCM.
2001NBMZ28 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2008, 03:03 PM   #3
TECH Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (5)
 
hurley711's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 650
Default

OK gonna go out and restart.............this is nuts. I usually start and driver around every 2-3 weeks in the winter with no issues, this just came out of nowhere
hurley711 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2008, 03:30 PM   #4
TECH Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (5)
 
hurley711's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 650
Default

Quote:
Originally Posted by 2001NBMZ28 View Post
My first thought it's because of the battery voltage, just needs a few starts for the PCM to relearn the idle. Same thing happens when you reset the PCM.
Good call went back out and restarted and everything was fine. thx!
hurley711 is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idle surge (mostly in Park/Neutral) thunderstruck507 PCM Diagnostics & Tuning 129 02-01-2016 09:16 PM
Problem with my 02SS BLUE72CAMARO Chevrolet Camaro 1967-2002 2 07-28-2015 12:01 AM
Idle wants to bounce and surge as motor warms up JakeFusion PCM Diagnostics & Tuning 88 10-16-2014 09:53 AM
Idle wants to bounce and surge as motor warms up JakeFusion General Maintenance & Repairs 0 09-19-2014 02:21 PM
LS1 Hunting Idle ls104goat PCM Diagnostics & Tuning 3 09-04-2012 09:33 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:20 AM.