Mystery SES light... - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > General Maintenance & Repairs
Log In 

General Maintenance & Repairs
Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds
Sponsored by
Gearstar Performance Transmissions

Mystery SES light...

Thread Tools Search this Thread
Old 02-15-2009, 06:22 PM   #1
Staging Lane
Trader Rating: 0
Join Date: May 2008
Location: Tucson, AZ
Posts: 91
Default Mystery SES light...

Well the SES ghost is haunting me.

The light comes on and its throwing random misfire codes.

its not fuel sys as i had a new one put in in november by a dealership. There is some slight stutter rarely when accelerating from a stop... but only like 10% of the time. if that...

If i reset the pcm it will go away for a few days then come back **only when my wife drives it**.

Only lead i have is that the light came on after i cleaned/re-oiled my K&N filter. Dirty MAF perhaps?

Any help is appreciated thanks!
2000 Arctic White Camaro Z28-Forged 346ci, Built A4
2015 Black Camaro SS/RS- Stupid warranty....
2007 Imperial Blue Metallic NBS Silverado 1500 LT CCSB 5.3-Intake and straight pipes i tried replacing the air tube with a cold air intake and i think the extra power blew out the cylinder heads and they crashed through valley pan into the crank. -Transmission Perform
vivenvex is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2009, 06:28 PM   #2
TECH Enthusiast
Kmaroman's Avatar
Trader Rating: 1
Join Date: Mar 2008
Location: Indiana, North Vernon, Seymour
Posts: 735

My cars speed density, but I've heard of the k&n oil getting on the maf an ******* it up..
02 vettez51 coupe tpis ls6, ls2 throttle body, texas speed long tubes & offroad x pipe, torquer v4 cam, prc stage 1 243 heads, vararam ram air, t56 with ls7 clutch kit & mgw shifter. Rwhp 413 & 375lbs of torque
Kmaroman is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2009, 06:53 PM   #3
TECH Addict
TheSilverOne's Avatar
Trader Rating: 21
Join Date: Apr 2005
Location: Taxachusetts
Posts: 2,195
Send a message via AIM to TheSilverOne

You possibly over oiled your filter. The excess oil would get on the MAF. Try cleaning the MAF and wiping off the excess oil off your filter. Also, hook up a scanner to read what code is causing the SES.
2002 Camaro SS SOLD
TheSilverOne is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -5. The time now is 05:01 PM.