WS6 wont start - LS1TECH

Log In 


General Maintenance & Repairs Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds

WS6 wont start

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-03-2009, 03:06 PM   #1
Teching In
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: Phoenix Az
Posts: 3
Default WS6 wont start

My wife parked her car and turned it off. Everything was working fine. The next day she goes to start it and it wont start. It cranks but wont fire.

I checked the fuel pressure and it is high 50's with the key on but falls to 0 after a few seconds. Regulator problem? I don't think this is stopping it from starting?

I hooked up a timing light and cranked it over but didn't see any flashing.

I hooked up a scanner and I got 2 codes. P1637 (Generator L-terminal circuit) and P1626 (Theft Deterrent Fuel Enable Signal Lost). I cleared the codes and now I only have the P1637.

I replaced the crank sensor and same thing.
I replaced the ignition relay with a new one and same thing.
I had the aftermaket alarm removed and same thing.
I tested the key an it shows 1.088 ohms
I tested the socket with the key in and it shows 1.19 ohms
I tested the resistor by itself and it is 1.09
I tested the resistor tapped into the vats wires and it shows 1.19 ohms.
I tried starting it with the vats hooked up and bypassed and same thing,

The security light stays on for about 5 seconds then goes out with the key in the on position.

Fuel and volt gauges work, has oil pressure when cranking.

I loosened and re tightened all the ground straps I could find.

I disconnected the battery and cleaned terminals.

Let me know if you have any ideas.

Last edited by No Lemon; 10-03-2009 at 07:50 PM.
No Lemon is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2009, 05:07 PM   #2
11 Second Club
iTrader: (5)
 
jebuzws6's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Dallas
Posts: 515
Default

I'm thinking its the VATS system, you sure you are bypassing the system with the correct ohm frequency, you need a resistor with the correct ohm to match the key's ohm. all need is to just test the key and go to radio shack and buy the correct resistor.. maybe this helps
jebuzws6 is offline   Reply With Quote
Reply


Tags
2002, codes, crank, cranks, fuel, lights, pressure, start, wont, ws6

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:24 AM.