Car just died, what happened?????? - LS1TECH



General Maintenance & Repairs Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds

Car just died, what happened??????

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-06-2012, 02:06 PM   #1
TECH Regular
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sunrise, fl
Posts: 403
Default Car just died, what happened??????

I was driving to work, car was running fine, and I turned down the street got on the gas, car just sputtered and died, tried to crank it back on and it would fire up and die again. Only light that came on was the check gauges light (it does have gas).
car was running strong, it's got 91K miles but this was very sudden, just died.
As it was struggling to stay on and died I did hear an air/wooshing sound coming from the passenger side header area.
any ideas?

thanks
z28pat is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 09:31 AM   #2
TECH Apprentice
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 365
Default

Check fuel pressure.
blade2222 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 06:21 PM   #3
TECH Regular
iTrader: (19)
 
Ruthless909's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: +Evil Empire+(951)
Posts: 419
Default

^^^ yeah that



Are you on the original fuel pump?
Ruthless909 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 12:37 PM   #4
TECH Regular
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sunrise, fl
Posts: 403
Default

turns out it was throwing a maf code, so I started it with it unplugged vs plugged in and it ran fine so I'm looking into an slp or other maf

thanks
z28pat is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 01:15 PM   #5
TECH Regular
 
Jr.Samples's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Keller Tx
Posts: 413
Default

Quote:
Originally Posted by z28pat View Post
turns out it was throwing a maf code, so I started it with it unplugged vs plugged in and it ran fine so I'm looking into an slp or other maf

thanks
Did you try plugging it back in? Maybe it had dirty connectors??
Jr.Samples is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 05:28 PM   #6
TECH Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2008
Location: South Florida
Posts: 10,248
Default

Quote:
Originally Posted by z28pat View Post
turns out it was throwing a maf code, so I started it with it unplugged vs plugged in and it ran fine so I'm looking into an slp or other maf

thanks
You don't need a MAF. I drove for two years with mine unplugged. Same gas mileage, same power, same everything. If anything.......it will idle a little rough at cold start for like 30 seconds.

.
LS6427 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 10:29 AM   #7
TECH Regular
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sunrise, fl
Posts: 403
Default

no ****, I didn't know that.
didn't want to run it w/o one so I ordered a granatelli one from a member here
z28pat is offline   Reply With Quote
Reply


Tags
be, blaze, car, check, die, died, dies, driving, gauges, happened, light, running, street, vould

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:29 AM.