Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > General Maintenance & Repairs
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

General Maintenance & Repairs
Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds
Sponsored by
Gearstar Performance Transmissions

Hi guys please help shifting problem

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-17-2012, 11:11 PM   #1
Registered User
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2012
Posts: 17
Default Hi guys please help shifting problem

hi guys, i'm having problem with my T-56, whenever i drive the car, the first time i go into fifth gear, it would always grind and after that it wouldnt do it anymore. Currently i have a willwood clutch master cyclinder, just order a tick MC, will install when it come in, also bleed the clutch. the car currently have exedy OEM clutch. would like some input from different user here and what else i have to do to get rid of this.
also going into reverse is never a problem.

Last edited by law87; 05-18-2012 at 03:20 PM..
law87 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 08:51 AM   #2
Registered User
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2012
Posts: 17
Default

bump no one? cmon guys
law87 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 03:20 PM   #3
Registered User
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2012
Posts: 17
Default

bump?
law87 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 06:49 PM   #4
TECH Regular
Garage is empty, add now
 
Jr.Samples's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Oct 2011
Location: Keller Tx
Posts: 414
Default

Did you try changing the fluid?
__________________
97 Formula 6 speed, 4.10 R/A
Jr.Samples is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2012, 12:00 AM   #5
Registered User
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2012
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by Jr.Samples View Post
Did you try changing the fluid?
what would you reccomend? penzoil platnium?
law87 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2012, 09:55 PM   #6
TECH Resident
Garage is empty, add now
 
7camaro7's Avatar
 
Trader Rating: 15
Join Date: Oct 2006
Location: Tennessee
Posts: 912
Default

clutch and/or trans fluid, not engine oil.
__________________
7camaro7 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 05:49 PM   #7
Staging Lane
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 0
Join Date: Mar 2011
Posts: 86
Default

Dex 3 ONLY
DONT USE DEX 6!
ccrook19 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 10:17 PM   #8
wrencher
Garage is empty, add now
 
wrencher's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Aug 2002
Location: Chicagoland
Posts: 4,768
Default

I would bet the blocker ring for 5th is worn.
Or a shift fork pad issue, something likely internal.
Original untouched trans? What year car etc?
wrencher is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 04:24 AM   #9
TECH Fanatic
1999 Pontiac Trans Am
 
trans_am7935's Avatar
 
Trader Rating: 15
Join Date: Mar 2009
Location: San Antonio, TX
Posts: 1,454
Default

never heard of problems with 5th before, try shifting slower the first time, see if that is the problem, then if it is it could be clutch, or the gears are not engaging properly. sounds like it might be time for a rebuild, cheapest tranny rebuild i have ever done! can beet a warrantied 700ft lb for 1500 bucks!
__________________

<Build Page> / <FQUICK> / <YouTube Page>
1999 Trans Am WS6 6 speed PRC Heads 11.2:1 CR, LSR cam, Yella Terra Ultralights, FAST injectors, TSP oil pump, FAST 92/92, QTP, Magnaflow, LS7 Clutch, FTP 98mm lid, Z06 MAF, Viper spec T-56, Pro 5.0. CTS-V Brembo Brakes, BMR Suspension, Tune from Ellis@Speed Secrets
2007 Ducati Monster S2R 1000 Full Arrow Carbon Fiber Exhaust, 14t, K&N, Ducati Race ECU, Brembo Goldline Brakes, Slipper Clutch
trans_am7935 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 05:20 AM   #10
Captain Double Post
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 2
Join Date: Jun 2010
Location: Elyria Ohio
Posts: 1,675
Default

Could be internal, best place for a rebuild is tdp, they gave me a killer price for a stage 2 rebuild,but i think someone told me they were out of buisness or something like that,but i would check them out first
BOBS99SS is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 05:20 AM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 04:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - JOBS
Emails & Contact Details