Faint flickering check gauges - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > General Maintenance & Repairs
Log In 

General Maintenance & Repairs
Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds
Sponsored by
Gearstar Performance Transmissions

Faint flickering check gauges

Thread Tools Search this Thread
Old 07-21-2012, 09:20 PM   #1
TECH Addict
SladeX's Avatar
Trader Rating: 0
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,361
Default Faint flickering check gauges

Oil pressure = 70 psi cold, 55-60 hot
Coolant reads 170F on avg, 185F in stop/go traffic
Fuel full (no check gauges on 98 anyways)
Voltage reads 13.5v (checked with multimeter)

I can see the check gauges flickering ever so slightly... only visible at night, but can see in daytime if I use my phone camera and boost the light sensitivity.

I just switched over to the KG3 truck alternator. It's working, I have consistent voltage, even under full load it reads 13.2-13.5v and all fans running, a/c on, defroster on, stereo blasting, and lights and stepping on brake too...

I'm not sure if this is an issue with the 145 amp generation or something else. I changed the exciter wire, cut it well up the harness, spliced and soldered it then shrink wrapped it to protect it from heat.

Anyone with a KG3 truck alternator notice this too?

Anyone notice this ever and find a culprit for it?
1998 Camaro Z28
480HP 410ft/lb
Sorta stock.
2005 Corvette Z51
???HP ???ft/lb
Stock stock....
SladeX is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2012, 03:06 PM   #2
Registered User
LSXSpeed007's Avatar
Trader Rating: 0
Join Date: Apr 2012
Location: Sparks, Nv
Posts: 6
Default Check Gauges

If you have a local Auto Zone they can check for your computer (free) throwing a code. Otherwise there may be a small short turning the light on?
Did you just put the alt in? I have a check gauges light with seemingly no issue, but found my exciter wire fluctuating. (though holding 13+v)
LSXSpeed007 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2012, 05:34 PM   #3
TECH Addict
SladeX's Avatar
Trader Rating: 0
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,361

SES light not on. I can read codes with hp tuners. Its the check gauges light. I think the new alt is producing more current than stock and triggering the condition that it might be bad, but I did a test at autozone, 15 runs in a row, tested fine. Even now I'm a happy camper with a steady 13.3 v hot under load and in 100 degree heat.

Took a video, now on youtube.


Last edited by SladeX; 07-22-2012 at 06:21 PM.
SladeX is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PCM Voltage lower then Battery Werewolf SS PCM Diagnostics & Tuning 1 10-10-2014 05:47 AM
Lights Flickered. Replaced Alternator. Now more flicker? 99Z28SS Chevrolet Camaro 1967-2002 6 05-18-2013 08:52 PM
Need HELP-stalls at WOT and check gauge flickering? fst100 General Maintenance & Repairs 4 09-17-2012 02:28 PM
Strange Voltage Drop At Idle AFASTYZFR1 General Maintenance & Repairs 3 10-11-2011 07:47 PM
'99 Z28 - Flickering Lights billscamaros General Maintenance & Repairs 13 08-14-2010 09:18 AM

1998, car, check, flicker, flickering, flickers, gages, gauge, gauges, guages, light, ls1, lt1, makes, stop

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -5. The time now is 03:15 AM.