A slight miss, car feels like it has no power. Won't spin the tires from a stop? - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > General Maintenance & Repairs
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


General Maintenance & Repairs
Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds
Sponsored by
Gearstar Performance Transmissions


A slight miss, car feels like it has no power. Won't spin the tires from a stop?

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-03-2012, 07:03 PM   #1
TECH Fanatic
 
Trader Rating: 0
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,088
Default A slight miss, car feels like it has no power. Won't spin the tires from a stop?

Hey guys, 2002 trans am. A4. Long tubes, new o2s, new plugs and wires, ory, no rear o2s or air or cats. Lid. Car has 160k on it, and its starting to have a hesitation, and no power when I mash the gas. It'll hesitate, and not spin tires, and feel super sluggish. Fuel pump? Fuel filter? I'm sending the computer out, could it be due to the stock tune? Would love to fix it lol.
__________________
Sail Hatan is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 07:49 PM   #2
...with cheese.
 
Armageddon's Avatar
 
Trader Rating: 41
Join Date: Jul 2004
Location: Madison, AL
Posts: 1,856
Default

Is the check engine light on? If at some point you caused the car to revert to an open loop fuel trim with your mods it'd be running pig rich and would foul out plugs in days or weeks rather than years. Fouled plugs on top of running really rich would cause the hesitation and power loss you describe. Running in open loop for whatever reason would cause your CEL to illuminate though.

Headers and no cats without a tune can also cause cars to run rich leading back to the fouled plugs theory. These factors might not cause the CEL to illuminate.

The fuel pump theory is also a possibility considering the mileage of the car. It wouldn't be the first thing I checked though.

Pull one of those new plugs for me and post a picture of the electrode/porcelain if you would.
Armageddon is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 07:51 PM   #3
TECH Fanatic
 
Trader Rating: 0
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,088
Default

Ok I will. I have a scan gauge and I actually think it might be in open loop.
__________________
Sail Hatan is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2012, 07:31 AM   #4
TECH Fanatic
 
Trader Rating: 0
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,088
Default

The scan gauge is saying the car is in closed loop. I get a p0140 p0160 p1133 and p1153 code, ever since the header install.
__________________
Sail Hatan is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2012, 07:31 AM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Tags
car, engine, faster, feels, grinds, gta, light, ls1, ls1tech, miss, night, power, slight, spin, spinning, tires, trans, tune, wont


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 

All times are GMT -5. The time now is 07:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details