HELP! car wont start after BCM fix - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > General Maintenance & Repairs
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


General Maintenance & Repairs
Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds
Sponsored by
Gearstar Performance Transmissions

HELP! car wont start after BCM fix

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-20-2012, 03:51 PM   #1
Launching!
 
BadBirdie's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Feb 2012
Location: IL
Posts: 281
Exclamation HELP! car wont start after BCM fix

Well i did this fix once before where you add solder to the "T" on the body control module to fix the windows/radio randomly cutting out. It started doing it again so in the process of fixing it again i accidently let the line of solder i was using touch the BCM and i heard a pop(of course like a true dumbass i didnt disconnect the battery first). I put everything back in place and now i cant start the car. When i try i hear two quick clicks that soung like they're coming from around the fuse box in the engine bay.

The radio and windows will work until i try to start it. Horn works. The fuel pump primes. The power door locks/keyless entry remote doesnt work. also the door dinger doesnt work. The security light is not on or flashing at any point.

I've checked my fuses related to starting and ignition. Do i need to buy a new BCM? or it is something else? i dont know what else to check. If i try putting in my buddies BCM in from his 95 formula that would just be a waste of time right since its already programmed to his key?

Yes im stupid and i need help fixing this. Im so pissed off at myself right now. Please help me
__________________

97 WS6
96 ZJ

Last edited by BadBirdie; 08-20-2012 at 05:30 PM..
BadBirdie is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2012, 05:42 AM   #2
Save the manuals!
 
wssix99's Avatar
 
Trader Rating: 5
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 7,836
Default

Did you check your fuses?
__________________
Black 1999 Firebird Formula WS6; M6

Please DO NOT send PMs for questions that can be answered in the forums!
wssix99 is online now   Reply With Quote
Old 08-21-2012, 01:12 PM   #3
Launching!
 
BadBirdie's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Feb 2012
Location: IL
Posts: 281
Default

I've checked all fuses in side of dash and in engine bay fuse block
__________________

97 WS6
96 ZJ
BadBirdie is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2012, 05:27 PM   #4
Staging Lane
 
CATDIESEL's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Mar 2005
Location: georgetown tx
Posts: 82
Default

if you can get a scanner , try to connect to the BCM . If fuse is ok and no communication you need to stop at your local gm dealer!
__________________
slp cam (.571-.576) , stage III heads w/2.08,1.60 valves , tuned headers , random cats , loudmouth , lid , smooth bellows , 85mm maf , ported oil pump , double roller timing chain , MSD superconductors , line lock ,tuned by fastchip, umi k member , torque arm, nitto's , BMR lca's
CATDIESEL is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2012, 05:27 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Tags
bcm, body, box, camaro, car, connect, control, disconnecting, flashed, fuse, module, plugged, replacing, scanner, start, wont


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 09:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details