Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > General Maintenance & Repairs
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

General Maintenance & Repairs
Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds
Sponsored by
Gearstar Performance Transmissions

out of balance?

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-03-2007, 03:46 PM   #1
Launching!
 
fbodyfreek's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Feb 2006
Location: South Carolina
Posts: 272
Default out of balance?

hey guys, i've had this problem with my car for a while that i've been ignoring cuz i didn't think much of it. but now it's getting really aggravating. anyway, my car doesn't like to go speeds in excess of about 90mph. everything is fine until then. after i reach 90mph i get this really bad vibration that sounds like it starts in the motor and shakes the rest of the drive train. for instance, the sound comes from the motor and then the center console begins to vibrate hard and shakes all of my lose change around. it's not my alignment, i've checked that. a friend of mine told me it could be my crankshaft. any ideas? thank you.
__________________
355ci, 30 lb/hr fuel injectors, 255 Walboro fuel pump, custom ground cam, custom built 3k stall speed torque converter, Moroso CAI, Pacesetter LT's and ORY, Hooker cat-back, 3.73's, aluminum drive-shaft

97 T/A with 4L60E
fbodyfreek is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2007, 09:53 AM   #2
On The Tree
 
Trader Rating: 0
Join Date: Dec 2006
Location: Fuckin' Jersey
Posts: 95
Default

I have a sim prob, mine is at 65 I get a vib and I can feel it in the seat, Iv'e been told it's the axle bearing.In your case it could be that or a bunch of other things. Possibly the trans. mount could be broken or the bushing is bad. The tourqe arm could be bent, or the bolts that bolt it to the rear could be loose. Tie rods, or bent axle, bent rim, bad tire, low press in the tire, flat spot on the tire. If you feel it in the seat more than likely it's in the back. If the wheel shakes more than likely it's in the front. Hope this doesn't break your spirts, lol, good luck.
trans-am nut is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2007, 05:08 PM   #3
On The Tree
 
LS1Formula01's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Nov 2006
Location: Missouri
Posts: 112
Default

I had a similar issue, get your car on a lift and look to see if there is slack on the driveshaft at the tailshaft of the tranny, and also look at where the driveshaft meets the pinion joint. slack in either places or both (in my case) will cause a harsh vibration. Took mine up to 115 at the track and thought my driveshaft was coming undone, shook everything. next day had it on a lift, and sure enough there was slack in both places, had to replace the rear pinion seal, and rear tranny seal and bearing.
LS1Formula01 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2007, 11:05 PM   #4
Launching!
 
fbodyfreek's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Feb 2006
Location: South Carolina
Posts: 272
Default

how much slack should there be? like, is it normal that i can twist the drive shaft a little?
__________________
355ci, 30 lb/hr fuel injectors, 255 Walboro fuel pump, custom ground cam, custom built 3k stall speed torque converter, Moroso CAI, Pacesetter LT's and ORY, Hooker cat-back, 3.73's, aluminum drive-shaft

97 T/A with 4L60E
fbodyfreek is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2007, 04:01 PM   #5
Coy
TECH Fanatic
 
Coy's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: Jan 2005
Location: Fenton, MO
Posts: 1,331
Send a message via AIM to Coy
Default

Quote:
Originally Posted by fbodyfreek
how much slack should there be? like, is it normal that i can twist the drive shaft a little?
Same question, TTT!
Coy is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2007, 04:57 PM   #6
TECH Resident
 
letsrun97z's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Feb 2007
Location: Visalia, Ca
Posts: 986
Send a message via AIM to letsrun97z
Default

its the stock steel drive line same problem that i have with my 97 z i bought a ls1 drive shaft and sloved the problem (i even had it balanced and he said it was fine)-the old one but almost 100% sure its your drive line too look on ebay
letsrun97z is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2007, 04:57 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 12:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details