Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > General Maintenance & Repairs
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

General Maintenance & Repairs
Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds
Sponsored by
Gearstar Performance Transmissions

Coolant overflowing????

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-18-2007, 08:39 PM   #1
TECH Enthusiast
 
kevins2000LS1's Avatar
 
Trader Rating: 11
Join Date: Oct 2006
Location: Greenville,NC
Posts: 591
Default Coolant overflowing????

I turned my car off tonight and looked like i had coolant boiling back thru the fill cap or the overfill. I couldn't tell which it was dark. just put the radiator back in i didnt know if i might have overfilled it ???
__________________
jack stand junkie
kevins2000LS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2007, 10:41 PM   #2
Launching!
 
Trader Rating: 0
Join Date: Aug 2005
Posts: 231
Default

You cant over fill a radiator. You probably need to bleed the system some more.
96slow6 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2007, 10:45 PM   #3
On The Tree
 
ksuburban's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jun 2006
Posts: 134
Default

Sounds like you have air in the system still.
ksuburban is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2007, 10:58 PM   #4
TECH Veteran
 
01WS6/tamu's Avatar
 
Trader Rating: 35
Join Date: Oct 2004
Location: somewhere in TX
Posts: 4,662
Default

It will bleed most of it itself as long as you keep the recovery tank full. It's possible the cap could be bad too.
01WS6/tamu is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2007, 11:25 PM   #5
TECH Resident
 
z28_n_tx's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Sep 2005
Location: TexaS
Posts: 884
Send a message via MSN to z28_n_tx Send a message via Yahoo to z28_n_tx
Default

Quote:
Originally Posted by 01WS6/tamu
It will bleed most of it itself as long as you keep the recovery tank full. It's possible the cap could be bad too.
x2.....
__________________
2001 Pewter z28 A4

ModS: ultra z hood, ss spoiler, halos, TT 2's, slp cme.

SLP lid, Pacesseters LT's, TSP ORY, magnaflow, cutout 3''
z28_n_tx is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2007, 05:46 AM   #6
TECH Enthusiast
 
kevins2000LS1's Avatar
 
Trader Rating: 11
Join Date: Oct 2006
Location: Greenville,NC
Posts: 591
Default

How could you tell that the cap is bad ??
__________________
jack stand junkie
kevins2000LS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2007, 05:36 PM   #7
Launching!
 
Trader Rating: 0
Join Date: Aug 2005
Posts: 231
Default

It leaks everytime the system gets hot.
96slow6 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2007, 08:57 PM   #8
TECH Resident
 
z28_n_tx's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Sep 2005
Location: TexaS
Posts: 884
Send a message via MSN to z28_n_tx Send a message via Yahoo to z28_n_tx
Default

Quote:
Originally Posted by kevins2000LS1
How could you tell that the cap is bad ??
just replace it and see if it stops...its a cheap easy fix.
__________________
2001 Pewter z28 A4

ModS: ultra z hood, ss spoiler, halos, TT 2's, slp cme.

SLP lid, Pacesseters LT's, TSP ORY, magnaflow, cutout 3''
z28_n_tx is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2007, 03:57 PM   #9
TECH Enthusiast
 
kevins2000LS1's Avatar
 
Trader Rating: 11
Join Date: Oct 2006
Location: Greenville,NC
Posts: 591
Default

Welli think you'll helped me fixed the problem. I rebleeded the system and filled the reservoir up ( itwas empty almost) and it does fine now. Im guessing the reservoir was low and sucking air in the system. Thanks LS1tech members
__________________
jack stand junkie
kevins2000LS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2007, 10:08 PM   #10
TECH Veteran
 
01WS6/tamu's Avatar
 
Trader Rating: 35
Join Date: Oct 2004
Location: somewhere in TX
Posts: 4,662
Default

Thats what we be here for.
01WS6/tamu is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2007, 03:14 PM   #11
TECH Regular
 
Pharm0r's Avatar
 
Trader Rating: 17
Join Date: Oct 2006
Location: va beach, va
Posts: 473
Default

any other fixes? i keep having it boil up through the rez. im replaceing my tstat and upper/lower rad. hoses today to see if that fixes it....
__________________
http://www.fquick.com/Pharm0r
1800w system install

Quote:
Originally Posted by badinfluencelsx View Post
+1 on jesus. with a body kit
Pharm0r is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2007, 03:30 PM   #12
TECH Addict
 
Cole Train's Avatar
 
Trader Rating: 30
Join Date: Jul 2006
Location: Minnesota
Posts: 2,712
Default

i JUST had the same problemlol geez this is common. I replaced my radiator cap($7.50 FROM DEALER) and it fixed it. The seals were cracked.
__________________
2002 SOM Z28 A4: VRX5 Cam, P&P heads, LT's, Borla w/cutout, 3.73's, Circle-D 3400, 4L80E, lots of suspension mods
Cole Train is online now   Reply With Quote
Old 04-24-2007, 06:09 PM   #13
TECH Regular
 
Pharm0r's Avatar
 
Trader Rating: 17
Join Date: Oct 2006
Location: va beach, va
Posts: 473
Default

well i replaced my radiator cap and the problem persisted, a month later (today) it dawned on me to replace the rez. cap. ill get back to you if it works. as for other people, might also be the radiator hoses (upper or lower) which i also replaced along with the thermastat. all this before i thought to just replace the rez. cap =( wasted money tsk tsk.



EDIT: Nope. still gettin it.
__________________
http://www.fquick.com/Pharm0r
1800w system install

Quote:
Originally Posted by badinfluencelsx View Post
+1 on jesus. with a body kit

Last edited by Pharm0r; 04-24-2007 at 06:24 PM..
Pharm0r is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2007, 07:45 PM   #14
Launching!
 
Trader Rating: 0
Join Date: Aug 2005
Posts: 231
Default

Of coarse the res cap did nothing it doesnt hold any pressure.
96slow6 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2007, 07:52 PM   #15
TECH Enthusiast
 
1999ssls1's Avatar
 
Trader Rating: 71
Join Date: Dec 2006
Location: Chattanooga,TN
Posts: 737
Default

Sounds like you have more serious problems..
1999ssls1 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2007, 07:52 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 08:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details