What heads with F13 cam? - LS1TECH

Log In 


Generation III Internal Engine a.sponlink:link {font-size: 9px;} img.surround{ border-color: #000000; border-width:1px; margin-bottom: 9.5px; } span.sponsortext { font-size: 10px; }
1997-2006 LS1 | LS6
Sponsored by
Texas Speed & Performance

What heads with F13 cam?

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-04-2006, 05:09 PM   #1
Launching!
Thread Starter
iTrader: (3)
 
WickedC5's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove Village Il
Posts: 298
Default What heads with F13 cam?

Im kinda on a budget, so what heads will give me 420+rwhp with the F13 cam and my boltons on my A4. fully assembled . thanks
WickedC5 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 05:51 PM   #2
Launching!
Thread Starter
iTrader: (3)
 
WickedC5's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove Village Il
Posts: 298
Default

anyone?
WickedC5 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 05:53 PM   #3
TECH Addict
iTrader: (8)
 
ninobrn99's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Honolulu HI
Posts: 2,517
Default

its will depend on your tune, but a set of stg 2 ls6 heads or 5.3 from patriot or PRC's should get you there. AFR's or ETP's are the more expensive, but proven heads FWIW.
Nino
ninobrn99 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 05:55 PM   #4
TECH Apprentice
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 339
Default

I think the Dart 205's would be the best choice on a budget, that's what I would get with that cam.
Ksett is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 05:57 PM   #5
TECH Addict
iTrader: (8)
 
ninobrn99's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Honolulu HI
Posts: 2,517
Default

forgot about those
ninobrn99 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 06:30 PM   #6
11 Second Club
iTrader: (16)
 
Tiger2o69's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: MS
Posts: 2,223
Default

Just got a set of heads from patriot and they are nice Great Price and very helpful when you call to order..
Tiger2o69 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 06:32 PM   #7
Launching!
Thread Starter
iTrader: (3)
 
WickedC5's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove Village Il
Posts: 298
Default

what style and stage did you get?
WickedC5 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 06:33 PM   #8
Launching!
 
WS6RED2002TA's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Hinesville, GA
Posts: 279
Default

Would you not want to buy the heads first and then the cam that works best with those heads. Just curious on why you bought the cam first.
WS6RED2002TA is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 06:37 PM   #9
Launching!
Thread Starter
iTrader: (3)
 
WickedC5's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove Village Il
Posts: 298
Default

i got a great deal on the f13 cam, and i was going to get that cam anyway. but im sure there is a head out there that goes well with each cam.
WickedC5 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 06:39 PM   #10
On The Tree
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sacramento
Posts: 183
Default

Who is it that CNC's stock heads for $400?

That's probably all that is needed, mine did it with out the cnc, just a good hand port.
HALLZ is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 06:41 PM   #11
On The Tree
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sacramento
Posts: 183
Default

here you go, maybe that is all you need with a good tune!

$400 is budget for sure!!
Quote:
Originally Posted by Jason 98 TA
We offer CNC porting for customers for $400! At that price it might be worth just paying to have them done & knowing your getting a proven port! Hand porting isn't terribly fun
HALLZ is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 06:52 PM   #12
Launching!
 
WS6RED2002TA's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Hinesville, GA
Posts: 279
Default

Good luck on your search keep up posted on the heads you choose. Also post up your dyno and timeslips.
WS6RED2002TA is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 08:28 PM   #13
TECH Fanatic
iTrader: (13)
 
UltraZLS1's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Hanover, Michigan
Posts: 1,147
Default

420 to the wheels is not very easy to achieve with an a4, I am hoping for 420-430 to the wheels with my set-up
UltraZLS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 09:46 PM   #14
On The Tree
iTrader: (1)
 
1LOUD98's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Futral Motorsports
Posts: 115
Default

QUOTE=UltraZLS1]420 to the wheels is not very easy to achieve with an a4, I am hoping for 420-430 to the wheels with my set-up[/QUOTE]

Depends if your talking unlocked or locked?
1LOUD98 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 09:51 PM   #15
12 Second Club
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2005
Location: Bradenton, FL
Posts: 684
Default

Don't forget TEA or MTI both have a great set of heads for the money.

After researching for MONTHS, my money went to TEA. They seemed to give the most consistent power for the $$.
silverTA2002 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 10:21 PM   #16
ЯєŧąяĐ Єlímíиąŧ°я Ö
iTrader: (18)
 
orangeapeel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Justin, TX
Posts: 16,094
Default

AFR 205's or Dart 205's would be a great choice!
orangeapeel is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 10:37 PM   #17
Launching!
Thread Starter
iTrader: (3)
 
WickedC5's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove Village Il
Posts: 298
Default

would the Dart 205s be better then patroit stg II or the Livernois stg II heads?
WickedC5 is offline   Reply With Quote
Reply


Tags
absolute, cam, f13, heads, livernois, ls1tech, speed

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:11 PM.