Dynamometer Results & Comparisons - Wavy Dyno Graph?




View Full Version : Wavy Dyno Graph?


mike171562
02-06-2012, 04:34 PM
Got a re-tune the other day since i put in a stall and 243's, Tuner told me I had a slight misfire under load that was probably ignition related and the Graph had a wavy hp curve

Plugs are NGK's and were changed with the wires about 20K ago

My coil pack wire has a small nick in it, so I'll start by fixing that and changing the fuel filter


Anybody had a graph look like this before?


http://i112.photobucket.com/albums/n186/mike171562/dyno.jpg


litle88
02-06-2012, 07:40 PM
What's your compression and what Ngk plugs are you using?

Slowhawk
02-06-2012, 07:59 PM
Looks like a problem with the pickup wire for the dyno. Not a car problem.


mike171562
02-06-2012, 09:11 PM
Running the tr55s, not sure what the compression is.

Sarg
02-08-2012, 07:19 AM
Smoothing of 1 probably has something to do with it ;)

mike171562
02-08-2012, 07:37 AM
Its hard to see in the pic, but smoothing is at 5, a/f was at 12:1

Sarg
02-08-2012, 08:09 AM
Is it? On my phone it looks like a 1. Hard to see as the mobile sight squashes pictures.

mike171562
02-09-2012, 05:09 PM
Yes, and the funny thing is, i cant tell any misfires when im driving. It shakes a little at idle, I believe thats just the cam and the poly mounts.

mebuildit
02-10-2012, 01:39 PM
Sampling rate should of cleared that up too.

KC Henry
02-11-2012, 09:43 AM
Looks like a problem with the pickup wire for the dyno. Not a car problem.

^This.

Mine did the same thing, and my Tuner said it was the pickup as well. http://ls1tech.com/forums/dynamometer-results-comparisons/1468443-eps-cam-only-lq9-video-pics.html