View Full Version : Coolant Temp Sensor / Thermostat?????


rquinn19
05-16-2012, 09:40 PM
Got the "Engine Hot No A C" message tonight. Temp gauge doesn't move, stuck on cold. I get heat if I turn it on. Judging by what I've been reading it's probably the temp sensor? I'm a little apprehensive because I've read where people say it was a temporary fix, but ultimately changing the thermostat fixed the problem.

Any help would be greatly appreciated. About to hit 100k miles and this car is pissing me off. Just spent a ton of money getting a stuck lifter fixed (they did them all). Also recently had the water pump replaced.

LS1 Racing
05-16-2012, 10:58 PM
Could be the T-stat stuck open or possibly the sensor.

Both are cheap.

rquinn19
05-17-2012, 07:51 AM
Do both? Start with one? Is one easier than the other to do? I've found multiple write ups on changing the thermostat, nothing on the temp sensor.

Brian396
05-17-2012, 08:18 AM
Ha ha yea, do the temp sensor

LS1 Racing
05-17-2012, 02:30 PM
Yup...Sensor first, and if that doesn't solve it, I'd look at the T-stat.

jasongantt
05-17-2012, 02:34 PM
Yup...Sensor first, and if that doesn't solve it, I'd look at the T-stat.

yep, sensor first. cause it's most likely the issue. and if you do it when it's cold, and your fast enough, you won't lose much fluid.....

06chevyimpss
05-17-2012, 07:21 PM
ive got a question for you guys since

ive got my car back from the shop ive notice that my temp goes a lil above 220(i believe) but not much higher ive checked the coolant level and its ok im wondering if i have to changed the thermostat yet or what

straitchev
05-17-2012, 09:18 PM
Be prepared to catch some coolant if you pull the sensor out first. Wrap the threads in teflon tape before you screw it back in