View Full Version : its alive again!


89gmcs15
05-28-2012, 01:07 AM
this is the like 5th start of the engine. fired it a few times on a stand but didnt let it run for longer than 20 or 30 seconds cuz of no water, well now its installed in the truck just waitin on tranny cooler lines then it will be moving. let me know what ya all think!

this was a start and idle with a few revs on vid. the sound is alot different in person than on camera, it was recorded with a cell phone.

http://www.youtube.com/watch?v=24Rct3pWd7I&feature=relmfu

this vid was just me thinkin about warmin it up alittle with holdin revs but changed my mind and revved it alittle higher and shut it down not long after that.

http://www.youtube.com/watch?v=kPsHL7uC8sk&feature=channel&list=UL

big thanks to all those who helped with the build, the guys that sold me the parts and my brothers for helpin me keep sane through this whole 2 year build.

ZONES89RS
05-28-2012, 01:23 PM
Sounds healthy at can be, good work.

dr.dub
05-29-2012, 12:20 AM
Any pics of the steering adjustment?

89gmcs15
05-29-2012, 07:33 AM
its ugly, but it works. ill get some pics today or tomorow. we just unbolted it from the firewall and the column then bolted it back in the spot we needed it. got 3 of the 4 bolts in at the column and 2 screws in at the firewall. i dont see it goin anywhere anytime soon.

Slick68
05-29-2012, 04:37 PM
Whats the engine and cam specs? Sounds good.

89gmcs15
05-29-2012, 08:48 PM
its a lq4 with ls2 pistons and rods and ls3 heads. victor jr and a pro systems carb brp 1 7/8 lt's. cam is 234/250 .621 .628 ( i think thats the lift) 112+4 by cam motion. this is at about 850/900 rpm's with the msd #1 pill. i need to get the msd box to show up on my computer to get the timing where i want it tho.