View Full Version : Odd misfire


Beeterolds
07-06-2012, 09:41 PM
So I hop in the car today to go for a ride.. up until today the car ran great.. I get in it and as soon as I started it it began to misfire.. All cylinders are firing and it has power but it studders as I go no matter what RPM im at...

I checked all the plugs and wires and they have good connection.. the only thing I did recently to it was move the MSD from the intake to the inner fender..

Any thoughts??

Is the controller able to tell me if I have a misfire if I hook it up to my laptop im baffled..

ZONES89RS
07-06-2012, 10:42 PM
Sensor will throw the box a code. If it is bad. Trash in the carb? Wash under the hood or drive in bad weather? If to, water in the ignition can make it misfire.

Beeterolds
07-07-2012, 01:37 PM
Sensor will throw the box a code. If it is bad. Trash in the carb? Wash under the hood or drive in bad weather? If to, water in the ignition can make it misfire.

Its been in my garage never even seen wet weather... Im wondering if the plug wires are shot, they are 6 yrs old and have been on a few other vehicles they feel loose so I bought another set today... we'll see what happens

ZONES89RS
07-07-2012, 06:03 PM
I doubt it will be more than one, but one can do it, ran with one off just to try it.

Beeterolds
07-08-2012, 12:00 AM
I doubt it will be more than one, but one can do it, ran with one off just to try it.

Swapped wires today for giggles and nothing... I even popped one off at time while it was running and all had wonderful spark.. So im ruling the box out.. the carb is not dumping fuel.. its running great..

Im thinking its a valve issue but I need to do a compression test for sure