View Full Version : STS turbo dyno, stock motor, no bolt-ons, 523rwhp 545rwtq


socalstreetracer
05-15-2006, 07:27 AM
This is my most recent dyno from a couple nights ago, 105octane, 18.50*timing, a/f was wayyyy off and still needs some work, I didnt have much time on the dyno so I just turned the boost up and made a couple passes. Besides the turbo and intercooler the car is bone stock.
1st dyno@9.5psi
2nd dyno@10.4psi. I can boost 13-14psi and have before but I didnt have any more dyno time :bang:

Patrick G
05-15-2006, 08:02 AM
Impressive power! Well done.

bad95killer
05-15-2006, 08:33 AM
Very impressive #'s buddy...Congrats :cheers:

It's time to get the supporting mods ON man but don't go further with BOOST if ya really care about your stock shortblock :devil:

peace

camaro98z28
05-15-2006, 08:44 AM
Good numbers. I'm not sure if it's normal but the STS seems to die off on power early. Is it because of the Heads and Intake?

OUTLAWZ RACING
05-15-2006, 09:47 AM
From what I understand its the AR housing that chokes off power at the top :( I agree with the supporting mods look at my numbers. I had a cam and the regular turbo 60-1 with a m6 :) But what do I know, Fuggin good numbers :drool: But why the long spool? Looks like boost came in at 4k :eek2:

NoTicketsPlease
05-15-2006, 03:45 PM
know your numbers at 5psi?

LSs1Power
05-15-2006, 05:46 PM
Good numbers. Whats the A/R on the turbo? It look like you had boost around 4000-4500 RPM which is on the high side for a 67 on a LS1.

Blown04Z06
05-15-2006, 09:39 PM
is this the stage 1 sts kit?

looking at boosting my girls '02 SS

Denom
05-15-2006, 09:49 PM
Dang Mike, your car loves the boost. I'm honestly surprised by the numbers. You honestly make me want to keep my car, but I don't know how i'd find traction at those power levels on the street.

Congrats once again (Any future runs w/ Javari?).

socalstreetracer
05-16-2006, 08:00 AM
its the gt-67 turbo, yeah it was taking time to boost because the air/fuel was wayy off like in the 9's, I didnt have much dyno time so I made some quick changes and made a couple pulls, if I would have had more time to lean the car out more closely to 11.1 the car would have spooled up a bit faster. I think its time to get rid of my cats!

socalstreetracer
05-16-2006, 08:04 AM
I agree it was lagging a bit, it was taking time to boost because the air/fuel was wayy rich like in the 9 and low 10's, I didnt have much dyno time so I made some quick changes and made a couple pulls, if I would have had more time to lean the car out more closely to 11.1 the car would have spooled up a bit faster, I didnt know the dramatic change I would have from running 105 octane. I think its time to get rid of my cats!

LSs1Power
05-16-2006, 11:28 AM
Tune it like an N/A engine before boost starts... and make sure you have 11.5 A/F or so by peak TQ. That should knock off at least 500-700 RPM of spool time. Good luck.

Hennytime
05-16-2006, 01:02 PM
thing looks like a poopra, nice peak #'s get that thing tuned