View Full Version : A firebird headlight question. PLease help.


Robs98Z28
11-27-2002, 03:58 PM
Ok, so I purchased a Firebird of off one of my friends and now my passenger side headlight has stopped working completely. There is no power getting to it at all. The motor has totally stopped working and the light itself has also stopped working. I replaced the motor and that did not fix my problem. I also checked the fuse and it looks ok. I dont know what else could be causing my headlight not to work. I would assume maybe a bad wire or something? Any help on this subject would be greately appreciated.

Thanks
Rob

Constrictor 98TA
11-27-2002, 08:35 PM
Are you sure the motor stopped working? The most common problem that Pontiac F-body guys have with their light motors is that the cheap plastic gear is stripped and the motor is working, just the light isnt moving. If this is your case, check out this site on a way to temporarily fix it.

http://www.bfranker.badz28.com/headlightfix/index.htm

If your motor is actually not working, then double check the wires and the fuse for it. There are separate fuses for both the left and right motors. If you still cant find the problem, then I dont know what to tell ya! <img border="0" title="" alt="[Sad]" src="gr_sad.gif" />

Euclid
11-28-2002, 01:18 AM
sounds like one of the connectors is unplugged... there should be a black box on the drivers side of the engine bay with 2 connectors going into it... one ofwhich may be unplugged.
go get 'em tiger!

Badness
03-19-2005, 12:55 AM
Can anyone tell me where the fuses are on an 01 TA? I looked and didn't see anything in the fuse box or under the hood that said headlight fuses. Thanks

ACW
03-19-2005, 01:22 AM
Can anyone tell me where the fuses are on an 01 TA? I looked and didn't see anything in the fuse box or under the hood that said headlight fuses. Thanks
Wow, why drag up this old thread instead of making your own? :confused: ;)

Here's the fuse info: http://www.ls1tech.com/forums/showpost.php?p=2292189&postcount=2

Badness
03-19-2005, 02:43 AM
Well, if we kept all of the headlight related problems and questions in one thread it'd be easier to find answers vs. formulating intelligent search phrases to find what you need among hundreds of threads. :-)

Thanks for the fuse info...seems that it's under the hood and all that it was!

2MuchRiceMakesMeSick
03-20-2005, 05:32 AM
Wow, why drag up this old thread instead of making your own? :confused: ;)

Here's the fuse info: http://www.ls1tech.com/forums/showpost.php?p=2292189&postcount=2


Cause its quicker to search cause the question and the answer are usually there.

At least we know the search works :lol:

BowDown
03-23-2005, 03:19 PM
On my 98 i replaced the motor 3 times. There is a wire that is staying hot and burns up the motor. so u need to check ur hot wire.