View Full Version : Popping and loading up?!?!


chrismcdaniel
12-03-2006, 11:59 PM
Of, i finally got the car to idle and i figured out how to keep it from dumping fuel in after it warms up. I have some issues that might be easy for some of you more experienced guys to figure out.

i have a 12:1 CR LME 408 Stroker in an A4
Im running a Vic Jr. Style intake
TFS 225 heads
SD Tune

I ended up haveing to raise the VE tables 10% from 400 - 2000 RPM to keep the STFT's close to Zero, which allowed the LTFT's to stay at about -8.6...most of the time anyways..

I know im still reading a little lean..

But, I took the car on a little test drive, and the car would sputter and backfire in the lower RPM's Loading up and blowing black smoke..

I obviously am running too rich in the lower RPM's based off of my raising the VE Table 10% to get it idle without leaning out..

I just cant seem to find the happy medium..

What am i doing wrong?

Thanks,
chris

S99TA
12-04-2006, 12:02 AM
do you have a wideband o2 sensor?

chrismcdaniel
12-04-2006, 12:07 AM
do you have a wideband o2 sensor?

not yet... i know, i have to get one.. but i just got HP tunners and was just going to get it running good enough to take it to the dyno and tune the A/F.. i just assumed i would be able to get it close without it by watching the what the Fuel trims where doing..

foff667
12-04-2006, 12:11 AM
I already posted in your thread on hptuners' forum, but do you care posting your file, maybe we can give you some pointers in the meantime before you get that wideband ;)

chrismcdaniel
12-04-2006, 12:28 AM
Thanks Foff667, i uploaded them on HPTunners forum.. but ill upload them here too for folks to see.. the one that says 25 november is whati tunned FROM, the one that says 3 Dec.. is the changes i made to get it to idle.

thanks,
chris

chrismcdaniel
12-04-2006, 12:45 AM
do i need the Basic or the RPM LC1 wideband to work with the HPT EIO?

foff667
12-04-2006, 07:39 AM
basic.

chrismcdaniel
12-05-2006, 05:15 AM
Ttt...