General Maintenance & Repairs - I'm stumped!!!




View Full Version : I'm stumped!!!


Dmoney
03-19-2007, 09:01 PM
Today at lunch my car decides to just die. Cruising to get a parking spot and the car just turns off. No stumbling, no low rpm, no bucking, was at 1700rpm and just BLAHHHH. I had just done a spark plug change on Sat. Car was running fine. Car wants to fire, but doesn't. Maybe bad wires, nope...replaced with another set= nothing. Replaced battery with a brand new one= nothing. Removed alternator and went to Autozone, nothing wrong with alternator= still nothing. Went and got a fuel pressure gauge, 60psi= still nothing. Check grounds behind head, tight as hell= nothing. Tow the sucker home and run a scan= no codes......... What else could I check????????? :bang:


blkbird
03-19-2007, 09:21 PM
Have you checked all the fuses and fuel pump relays?

96blkformula
03-19-2007, 09:34 PM
well....i know this may sound real dumb but it has happend to me in my 96 formula..mine wouldnt start but it would fire and i find out that my gas gauge was messed up and i ran it out of gas but thats just my $.02 hope u figure out what it is!


partyhardoo69
03-19-2007, 10:34 PM
running out of gas would probably cause it to sputter at least a little bit.

Josh Nickelsen
03-19-2007, 11:07 PM
Sounds like a fuel pump relay as stated above. Does it start up for a brief second and then die or does it just turn over and nothing fires at all? I had the fuel pump relay go out on 99 grand prix and it just died. I was parked and the engine was running fine and then it just died. It would fire up for a quick second and then die out. Luckily I was parked as it happens to a lot of people at stoplights and while they are moving. Hopefully this gives you something else to check. I'm not sure where it is located on these cars but it was behind the front right quarter panel in the grand prix.

01WS6/tamu
03-20-2007, 01:35 PM
Fuel pump croaked more than likely. Check for pressure, spark, injector pulse you will find the problem.

Dmoney
03-21-2007, 02:10 PM
Well, it was one bad wire to the crank position sensor and the starter broke off at the block. Replaced the wire and got me another starter and all is back to normal.........

WS6 Rampage
03-21-2007, 03:06 PM
Holly shit dude!!....lol......... What did you do to make the starter break off from the block?!! ... Never heard of that happening before.

Tim Noel
03-21-2007, 05:10 PM
Holly shit dude!!....lol......... What did you do to make the starter break off from the block?!! ... Never heard of that happening before.


one bad wire to the crank position sensor and the starter broke off

He was talking about a wire, not the starter, I do believe.

WS6 Rampage
03-21-2007, 05:15 PM
one bad wire to the crank position sensor and the starter broke off

He was talking about a wire, not the starter, I do believe.
"...it was one bad wire to the crank position sensor and the starter broke off at the block."

Dmoney
03-21-2007, 06:59 PM
Too much torque :P