View Full Version : Got this LT1 with a vibe *only when braking


projekt70chevelle
04-26-2007, 07:50 PM
Ok its a 95 lt1, replaced both rotors and pads all the way around and bled the brakes. Hoped to get rid of it by doing that but it actually made it more apparent... Suggestions??

When I drove the car it felt like it was coming from the front left but I could be wrong, but also I felt the pedal surge while giving the same amount of pressure(not hard enough for abs)

Thanks.

skifast87
04-27-2007, 12:01 AM
could be a tie rod maybeeeee.

projekt70chevelle
04-27-2007, 03:16 PM
Yea thats what i was thinking too, my friend just bought the car, ima check for a warped shaft too. anymore suggestions?

madweazl
04-27-2007, 07:16 PM
If youre feeling the vibration through the brake pedal it's the rotor. Rod ends wont give any feedback through the pedal.

firechicken99
04-29-2007, 12:20 PM
might sound werid but since after all teh car is 12 years old check to see if the tires are all balanced ok. i remember in winter with the crazy snow one of my tires (they have a pretty deep dish) helod some water on the bottom of the rim and when i went to dirve it vibrated the wheel like crazy

sscrazy
04-30-2007, 04:06 PM
rotors

GMRL
05-01-2007, 05:00 PM
When you replaced the rotors, did you make sure the hubs were nice and clean?
Debris, rust, etc mill make it sit crooked on the hub and make it vibrate like crazy.

00silverT/AWS6
05-01-2007, 07:13 PM
I replaced the rotors on my dd and one of the "new rotors" from the autoparts store was warped a little out of the box.