Northwest Members - whats up with the belt slippage?! AHHH!




sidewayz28
06-06-2007, 10:40 PM
every week i seriously have to move my belt back in place.. after a few WOT runs the belt starts to slowly come off the tensioner.. im using gator backs.. im kinda clueless?! it wasnt that bad, but now its becoming a regular issue.. i almost should start carying a ratchet in my car


NVME
06-07-2007, 09:57 AM
I'd take the belt off and check all the pulley bearings to make sure none are going bad. That is usually what makes belts walk in my experience. That or something misaligned, but misalignment usually throws the belt immediately. Good luck, man!

LSxChevelle
06-07-2007, 12:16 PM
Get it on right then watch while it is running to see if there is any spots that move a bit. Try revving it up too...


FadedSS
06-07-2007, 12:19 PM
check bearings as NV stated. I had the same problem before and it was the bearings...

sidewayz28
06-07-2007, 12:57 PM
sounds good, and thank you for the advice.. but how do i exactly check the pulley "bearings"? what is it im looking for?

LSxChevelle
06-07-2007, 01:04 PM
Loosen the belt and see if there is any freeplay in the pulley...

sidewayz28
06-07-2007, 01:28 PM
thank you jason, im hoping to god there isnt any.....

wws699
06-07-2007, 05:10 PM
Make sure your March UD pulley isnt backing out :judge:

sidewayz28
06-08-2007, 12:09 AM
yeah i hope to the FRIGGIN LORD ALMIGHTY thats not the case.. i cant explain the trouble Jason had with that thing!!!!!!!!!!