View Full Version : **Shifter Vibration Problem....PLEASE help**


my01ws6
10-08-2007, 03:27 AM
Ok so I have a problem with my shifter....when its in gear it vibrates REALLY bad...the faster I go the faster it rattles. Anyone know what might cause this?

Thanks

Ryan~

renxwar
10-08-2007, 09:45 AM
Its pretty common. My '99 does it with both the stock Hurst and the Pro 5.0 I just put in.

sdm1234
10-08-2007, 01:53 PM
does it actually physically vibrate? or do you just hear the rattling resonating throughout the assembly? if it's vibrating, that's bad. it could be a loose transmission mount of possible engine mount. if it's just making a rattling noise, then you're fine. that's natural.

my01ws6
10-08-2007, 02:28 PM
No it physically vibrates...no just noise you can feel it...its so bad i hold onto it cause i think its gonna pop out of gear

my01ws6
10-09-2007, 03:23 PM
anyone?

TheLS1Kid
10-09-2007, 05:18 PM
I'd say transmission mount.

CaliboyTA
10-09-2007, 05:47 PM
i have the same thing happening to my car. the stock hurst is worn out. plus when i added my es poly tranny mount the rattle quieted down quite a bit.

tee-boy
10-15-2007, 05:37 PM
mine did that, it was the two loose bolts that hold the stick to the actual shifter. Tightened up w/ locktite and no problem

my01ws6
10-21-2007, 03:11 AM
Well I got it up on a lift and took a pry bar and it seems I can pick up the tranny about an 1" off the mount....is this normal?

Could a bad clutch make this vibration? The shifter bolts are all tight and all the u-joints look ok. Man I tell ya guys this is VERY VERY annoying.

Also Ive noticed that now when I shift into gears there is a metal noise like the shifter is rubbing on something. I dono.