Finally Blew My Trans - LS1TECH



LS4 Performance Grand Prix GXP | Monte Carlo SS | Impala SS | LaCrosse Super

Finally Blew My Trans

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-18-2012, 08:34 PM   #1
On The Tree
Thread Starter
 
BigBlackBoxChevy's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Philadelphia
Posts: 128
Default Finally Blew My Trans

I can officially join the group. I've been having trouble with my trans for the past 30k miles. The torque converter would lock and unlock when it felt like it.

Today at 71k and change I left work in Warrington. I made it about half a mile before the forward band broke and left me with nothing but reverse. Thankfully I made it off the road safely and waited for my boys to tow me back.

Still under warranty just have to figure out where I want to take it. Hopefully I find a place in Philly. Any suggestions are greatly appreciated.
BigBlackBoxChevy is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2012, 09:20 AM   #2
On The Tree
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 172
Default

If you are getting a stock replacement under warranty, just know that the faulty parts in the old one are the same as what will come in the new one. These transmissions were doomed from the factory to fail. I would recommend that once you have the new trans, contact David @ TEP and buy some replacement parts for that trans. Dave will know what parts you need to replace. With the upgraded parts, you should have a long lasting trans that can take the power our LS4's kick out.

Good luck!
The_Madcat is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2012, 11:37 PM   #3
Teching In
 
Mr.Angry.GXP's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: London, ON
Posts: 41
Default

i just bought my GXP with 242,000Km's and the original owner said the trans has never been replaced or ever broke or even slipped, kicked or anything, i asked about any tranny work being down and he said the regular maintenance, the km are all highway, should i be worried? the trans still feels really strong, i am the second owner and before the 1st owner it was the demo car at the dealer, it has 9000km when the original owner bought it

i hope everything is still okay in the trans
Mr.Angry.GXP is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 08:05 AM   #4
Staging Lane
 
Join Date: Dec 2011
Location: Indianapolis IN
Posts: 80
Default

Hey did your rpms jump up at low speed and then spin the tires kind like a neutral drop? No.e does that sometimes
SSWHITE07 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 01:22 PM   #5
TECH Fanatic
 
blkchevyz's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,095
Default

Quote:
Originally Posted by SSWHITE07 View Post
Hey did your rpms jump up at low speed and then spin the tires kind like a neutral drop? No.e does that sometimes
thats what mine started doing a year or two ago... progressively got worse
blkchevyz is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 10:06 PM   #6
On The Tree
Thread Starter
 
BigBlackBoxChevy's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Philadelphia
Posts: 128
Default

No, at 40mph or faster, at 1-40% throttle the car would bog down, the rpms would fall off, but more throttle than that and it was fine. I had that problem for 2 years, 30k miles or so.
BigBlackBoxChevy is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2012, 11:38 PM   #7
Teching In
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by BigBlackBoxChevy View Post
No, at 40mph or faster, at 1-40% throttle the car would bog down, the rpms would fall off, but more throttle than that and it was fine. I had that problem for 2 years, 30k miles or so.
Im in philly too so when you find a decent place. Please let me know. I am getting the feeling my trans is about to bite the dust as well.
Uptown_GXP is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2012, 10:43 AM   #8
TECH Fanatic
 
blkchevyz's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,095
Default

Quote:
Originally Posted by BigBlackBoxChevy View Post
No, at 40mph or faster, at 1-40% throttle the car would bog down, the rpms would fall off, but more throttle than that and it was fine. I had that problem for 2 years, 30k miles or so.
mine started that a few months ago, but once it would bog down the rpms would surge alittle... and if i gave it any more throttle you could feel the torque converter clutch slip then engage again.

once that started happening it went down hill fast.
blkchevyz is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2012, 10:13 PM   #9
On The Tree
Thread Starter
 
BigBlackBoxChevy's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Philadelphia
Posts: 128
Default

So I got my car back after 2 weeks of having it in the shop. This thing is awesome now. Shifts better than it ever did before. I was able to get a few things upgraded from stock.

I have nothing but great things to say about the shop that rebuilt my trans. I won't post here where it was done but if you'd like to know feel free to PM me. They were very knowledgeable as far as the LS4 set up. Hopefully this thing last another 70k miles.
BigBlackBoxChevy is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 10:03 AM   #10
TECH Fanatic
 
blkchevyz's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,095
Default

what did you end up upgrading.



sounds good, i cant wait till my transmission shows up, be nice to actually enjoy driving the car again.
blkchevyz is offline   Reply With Quote
Reply


Tags
2003, bogs, car, chevy, fast, filter, gxp, impala, jump, kn, philadelphia, pull, reverse, rpms, ss

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:54 AM.