rev limiter - LS1TECH

Log In 


New LS1 Owners - Newbie Tech Basic Technical Questions & Advice
Sponsored by:
Sponsored by:

rev limiter

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-22-2007, 10:56 PM   #1
12 Second Club
Thread Starter
iTrader: (6)
 
blackonblack02_Z's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Shawnee (Shawmpton), OKlahoma
Posts: 126
Default rev limiter

I have a completely stock 02 Z28 A4. The only thing I have done is cut the factory muffler off and welded in a dynomax bullet in place of it. I am not sure if this is normal but almost every time I get on it in first it will bump the rev limiter before shifting into second. Is this a something that is seen alot?
blackonblack02_Z is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2007, 06:46 AM   #2
TECH Enthusiast
 
Join Date: Dec 2005
Location: NW burbs of Chicago
Posts: 510
Default

I can't believe you have not gotten an answer yet. I have a stick but I have not heard about this as a "common" problem. check fluids in the trans if they are good then something is wrong. It may or may not be a big deal.
Try reposting this question in the A4 section.
KENS_SS_4 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2007, 08:46 AM   #3
10 Second Club
iTrader: (27)
 
jmm98LS1's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: KS
Posts: 3,940
Default

If you're bone stock and bumping the rev limiter on WOT upshifts, you're either low on fluid or your transmission is in trouble. Probably would be a good time to drop the pan for a fluid change and see if there's any signs of significant wear.
jmm98LS1 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2007, 01:48 PM   #4
TECH Apprentice
iTrader: (2)
 
question's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Boomtown
Posts: 370
Default

Quote:
Originally Posted by blackonblack02_Z View Post
I have a completely stock 02 Z28 A4. The only thing I have done is cut the factory muffler off and welded in a dynomax bullet in place of it. I am not sure if this is normal but almost every time I get on it in first it will bump the rev limiter before shifting into second. Is this a something that is seen alot?
I have heard this problem before, and I think you can raise line pressure with a tune and it should fix it. Try a search in the tranny section.
question is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2007, 07:41 PM   #5
On The Tree
 
SizzlR239's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: naples
Posts: 159
Default

thats not normal ur bans are going because u dont have enough presser for them to snap open
SizzlR239 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2007, 10:12 PM   #6
Staging Lane
 
Join Date: Nov 2007
Location: Las Vegas
Posts: 53
Default

i have a 2000 z28 with only 40,000 miles thats an a4 and it does that same thing it doesnt go into the solid red but it hits it then shifts and breaks the tires pretty good....
W!CK3DZ28 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:38 PM.