Go Back   LS1TECH > LS1-LS2-LS3-LS6-LS7 PERFORMANCE > PCM Diagnostics & Tuning
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

PCM Diagnostics & Tuning
HP Tuners | AutoTap | Diablo | MAF Translator | HPP3 | FAST | Gen7 | Big Stuff 3
Sponsored by
Diablo Sport

Welcome to LS1Tech.com!
Welcome to LS1Tech.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join LS1Tech.com today!


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-30-2005, 12:56 AM   #1
TECH Resident
Garage is empty, add now
 
half-n-half's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: May 2004
Location: Merrillville,In (chicago)
Posts: 861
Send a message via AIM to half-n-half
Default couple of engine codes. P102, P140, P160. searched already. stumped

hey guys i did a little searching today after finding out that i have the P102 code. it only came on after i installed my LTs because that is the only time i have ever had a SES light. I do not have any rear 02s plugged in or working so i am assuming that is the two 02 codes.
however the P102 code has me a little confused. I have checked my O2 wires that are plugged in and they are not melted or burnt. also my ENG SENS fuse is good under the hood. I have not done anythign with the maf except for start to install my nitrous kit(never sprayed) and i am not quite sure what else it would be.

if anyone has any input that would be great.

Thanks
Louie
__________________
01SS black/black M6
242/248 .610/.615, Patriot Gold duals, Stepped edelbrock LT headers, ORY, Borlamouth, SLP lid, CME.
EFILive, LC-1 wideband


2006 CBR600RR
Stock...for now

Quote:
Originally Posted by z06pdq
if it's cheap & reliable, it ain't fast-if it's fast & cheap, it ain't reliable.if it's fast & reliable, it ain't cheap
half-n-half is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2005, 01:58 AM   #2
TECH Resident
Garage is empty, add now
 
half-n-half's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: May 2004
Location: Merrillville,In (chicago)
Posts: 861
Send a message via AIM to half-n-half
Default

just for reference i jsut worked on the car for a while and did a few things. i deleted the code and i will see if it comes back tomorrow but the car runs much better now, hopefully the code doesnt come back and get me again.

Ok well as of right now i have done the following:
1.Checked the fuse(ok) although i have not yet checked the voltages because my meter is at work.

2.removed the MAF and very carefully cleaned all of the resistors and little metal line very thoroughly with a qtip and electrical contact cleaner.

3.Checked for any grounding out wires.

4. Checked MAF wires to see if any were bent or not making contact.

5.i used the carb cleaner method to check for any vacuum leaks and none were found.

6.got on internet and asked for help from my peers

7. waiting patiently for their answer/tomorrow to see if the light comes back on.

Thanks
Louie
__________________
01SS black/black M6
242/248 .610/.615, Patriot Gold duals, Stepped edelbrock LT headers, ORY, Borlamouth, SLP lid, CME.
EFILive, LC-1 wideband


2006 CBR600RR
Stock...for now

Quote:
Originally Posted by z06pdq
if it's cheap & reliable, it ain't fast-if it's fast & cheap, it ain't reliable.if it's fast & reliable, it ain't cheap
half-n-half is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2005, 02:18 PM   #3
TECH Senior Member
Garage is empty, add now
 
WILWAXU's Avatar
 
Trader Rating: 5
Join Date: Nov 2001
Location: Sasebo, Japan
Posts: 14,377
Send a message via AIM to WILWAXU Send a message via Yahoo to WILWAXU
Default

Lets try this in PCM Diagnositcs
__________________
John Brown
2007 Trailblazer SS
1971 Nova - Project Car
My FQuick Garage
WILWAXU is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2005, 07:04 PM   #4
Teching In
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jul 2005
Location: Stow Ohio
Posts: 34
Send a message via AIM to Y2KblkTA
Default

ok Half and Half i spent 9k on a scanner to tell me these codes lol so it will cost ya for me to tell ya. J/K here you go

P0102 - MAF or VAF circuit low input

P0140 - o2 sensor ckt no activity (Bank 1 Sensor 2)

P0160 - o2 sensor ckt no activity (Bank 2 Sensor 2)

hope this helps

Mike

P.s. - i have a program that tells me DTC's so if anyone needs a DTC looked up let me know. Hope i helped ya out.
Y2KblkTA is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2005, 07:04 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply

Tags
car, code, computer, engine, ii, input, low, ls1, obd, obdii, odbc, p102, p140, p160, trouble


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - JOBS
Emails & Contact Details