Go Back   LS1TECH > LS1-LS2-LS3-LS6-LS7 PERFORMANCE > PCM Diagnostics & Tuning
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

PCM Diagnostics & Tuning
HP Tuners | AutoTap | Diablo | MAF Translator | HPP3 | FAST | Gen7 | Big Stuff 3
Sponsored by
Diablo Sport

Welcome to LS1Tech.com!
Welcome to LS1Tech.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join LS1Tech.com today!


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-12-2002, 10:39 PM   #1
TECH Senior Member
Garage is empty, add now
 
horist's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Nov 2001
Location: Lake Zurich, IL
Posts: 7,036
Default HELP! CAR WONT START (NUKED PCM??????)

Ok... tonight I go outside to put some new tuning in...

I go to program the PCM and it can't establsih connection... keeps failing at validating VIN, I let it try about 5 times and exit the program... try to start hte car and it just cranks but doesn't start

Tried to connect to read the PCM , same thing, it tries to connect but keeps failing at validating VIN

Things that I noticed:

1. The lights on LS1 Edit were red... I dont remember if they're always this color of if they're normally Green (what color are your lights when you program?)
2. I had inadvertently put a 30 amp fuse in place of the 10 amp fuse for the PCM BAT when I Cleared the PCM earlier this week.... I checked every fuse under the hood and in the car and none were blown.

Is my PCM Toast?

Strange thing is is that LS1 Edit NEVER got a connection to the PCM past validating VIN... never checked for security key or anything... so I'm thinking there may be a possibility that the PCM isn't toast...

Please help... ANY suggestions will help... I was supposed to go racing tomorrow and spray for the first time but that's definetly out <img border="0" title="" alt="[Sad]" src="gr_sad.gif" />
__________________
Mike Horist
00 WS6 (TA) | 04 WS6 (GTP Comp G)
Mike \\#at&\\ horist \\&dot$\\com

BOTH cars HP Tuners Tuned w/Real Time Tuning
1987 Peugeot 505 V6 - SOLD
1986 Peugeot 505 Turbo 4 banger - SOLD
horist is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2002, 03:26 AM   #2
TECH Addict
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 0
Join Date: Nov 2001
Location: College Station, Tx
Posts: 2,207
Default Re: HELP! CAR WONT START (NUKED PCM??????)

Try pulling the negative lead on the car battery and leaving it disconnected for half an hour.

This is overkill, but should ensure that your computer has reset.

I would also replace the fuse with one of the proper amperage and check all your other fuses also.

Chris
__________________
Chris
ChrisB is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2002, 08:18 AM   #3
TECH Senior Member
Garage is empty, add now
 
Camaroholic's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Nov 2001
Location: Waco, TX
Posts: 6,423
Default Re: HELP! CAR WONT START (NUKED PCM??????)

The lights in the LS1_Edit cable are actually orange. At least, that's the color I order. <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="gr_images/icons/wink.gif" />

Never have used green to build one. Always the same orange LED since the first beta unit.

ChrisB (welcome back!) gave the right suggestion. If it doesn't work, email Ken.

-Andrew
__________________
94ZRagtop - cowl'd, slam'd, spoil'd, and 383'd...
93 Suburban, gas guzzler DD...
1979 Z28 Project BubbaZ, LS2/6-speed/Twin Turbo project kicked off...


Camaroholic is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2002, 01:48 PM   #4
TECH Senior Member
Garage is empty, add now
 
horist's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Nov 2001
Location: Lake Zurich, IL
Posts: 7,036
Default Re: HELP! CAR WONT START (NUKED PCM??????)

well, I tried discon the battery but it still just cranks and won't start. A friend has offered to lend me his spare 2000 A4 PCM until I get this one fixed <img border="0" title="" alt="[Smile]" src="gr_stretch.gif" />
__________________
Mike Horist
00 WS6 (TA) | 04 WS6 (GTP Comp G)
Mike \\#at&\\ horist \\&dot$\\com

BOTH cars HP Tuners Tuned w/Real Time Tuning
1987 Peugeot 505 V6 - SOLD
1986 Peugeot 505 Turbo 4 banger - SOLD
horist is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2002, 02:37 PM   #5
TECH Senior Member
Garage is empty, add now
 
horist's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Nov 2001
Location: Lake Zurich, IL
Posts: 7,036
Default Re: HELP! CAR WONT START (NUKED PCM??????)

Just put the new PCM in, and car fired right up.

I'm thinking that there may have been a communication problem between the LS1 Edit module and my USB to Serial adapter (laptop doesn't have a serial port)

I'll send my PCM in and get it fixed... and I'm def buying a spare PCM <img border="0" title="" alt="[Smile]" src="gr_stretch.gif" />
__________________
Mike Horist
00 WS6 (TA) | 04 WS6 (GTP Comp G)
Mike \\#at&\\ horist \\&dot$\\com

BOTH cars HP Tuners Tuned w/Real Time Tuning
1987 Peugeot 505 V6 - SOLD
1986 Peugeot 505 Turbo 4 banger - SOLD
horist is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2002, 02:37 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply

Tags
car, disconnected, disconnnected, ls1, pcm, put, start, wont


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -5. The time now is 12:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - JOBS
Emails & Contact Details