Go Back   LS1TECH > LS1-LS2-LS3-LS6-LS7 PERFORMANCE > PCM Diagnostics & Tuning
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

PCM Diagnostics & Tuning
HP Tuners | AutoTap | Diablo | MAF Translator | HPP3 | FAST | Gen7 | Big Stuff 3
Sponsored by
Diablo Sport

Rough Startup After Cam

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-18-2006, 03:06 PM   #1
TECH Enthusiast
 
00transamnh's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Dec 2005
Location: Farmington NH
Posts: 594
Send a message via AIM to 00transamnh
Default Rough Startup After Cam

is it usual that the car wants to die out when you first start it up with a new cam in it? My car likes to die out for some reason (even after getting tuned). After about 15 seconds of running it idles perfectly

anyone have any ideas?
__________________
2000 Trans Am WS6 M6 (Black) - - - GONE!
00transamnh is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2006, 04:49 PM   #2
TECH Fanatic
 
ringram's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Aug 2005
Location: Sunny London, UK
Posts: 1,688
Default

it might be usual if you have a bad tune.
If you have a good tune, then its not.. Issue is likely to be running airflow (desired airflow in efilive)
Can also be a few other things, like timing and some of the other startup parameters (cranking, initial enrichment etc) but more often than not its running airflow table.
__________________
2007 HSV R8 (UK VXR8 Build #1) E38 OLSD tuned RED Darton 440LS2, LSX WCCH Stg 3, Comp 234/246-114 LSR, 63lb Siemens, Callies, Diamond, ACT Twin. 625bhp/605ftlb
2014 HSV R8 SV Maloo (Build 15) Rotofab, Pacemaker Dual 3", Comp LXL, Crower Shafts, Frankenstein RHS Smallbore & LS7 intake on the way.
Get efilive & innovate in Europe http://www.efilive.eu/
ringram is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2006, 11:41 AM   #3
TECH Addict
 
technical's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Mar 2004
Location: Fat Chance Hotel
Posts: 2,337
Default

Sounds like the initial enrichment timer considering it takes ~15 seconds to straigten out. I wonder if something is off a bit causing the PCM to throw the wrong amount of fuel.

Does it do this during a warm restart, or just a cold start?
__________________
2013 CSGM Golf R - APR HPFP, SPM DP, Unitronic CAI, Unitronic II+ (DD)
2002 NBM Camaro SS - TFS 215 59cc Heads, Vindicator .608/.596 240/244 112+4 Cam, 85MM TB, Dynatech LTs, Custom Catback, Midwest Chassis Fabricated 9" Rear, AFCO CoilOvers, Custom Subframe Connectors, Custom Tune
technical is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2006, 07:04 PM   #4
TECH Enthusiast
 
00transamnh's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Dec 2005
Location: Farmington NH
Posts: 594
Send a message via AIM to 00transamnh
Default

doesnt matter... can be cold or warm... does the same thing

irritating as **** tho, noone elses cammed car does this
__________________
2000 Trans Am WS6 M6 (Black) - - - GONE!
00transamnh is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2006, 07:06 PM   #5
Tech fanatic
 
Black02SS's Avatar
 
Trader Rating: 36
Join Date: Oct 2002
Location: Kokomo, IN
Posts: 3,291
Send a message via MSN to Black02SS
Default

Alsmost sounds like the tune as ringram stated.
__________________
Chad
2007 C6
GLM Racing

Black02SS is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2006, 07:06 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 08:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details