ECM PPM signal? - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > LS1-LS2-LS3-LS6-LS7 PERFORMANCE > PCM Diagnostics & Tuning
Log In 

PCM Diagnostics & Tuning
HP Tuners | AutoTap | Diablo | MAF Translator | HPP3 | FAST | Gen7 | Big Stuff 3
Sponsored by
Diablo Sport

ECM PPM signal?

Thread Tools Search this Thread
Old 12-03-2006, 09:45 PM   #1
TECH Regular
OldSchoolFormula's Avatar
Trader Rating: 0
Join Date: May 2005
Location: Bay Area, CA
Posts: 406
Default ECM PPM signal?

I was curious if anyone knows how many pulses per mile the LS1 ECM receives from the speed sensor off of a 2001 4L60E? I'm trying to set up
so I can get my speedometer to work but am not quite sure how to set it up without knowing some basic information.

1973 Formula 400
OldSchoolFormula is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2006, 07:17 AM   #2
TECH Veteran
2002_Z28_Six_Speed's Avatar
Trader Rating: 19
Join Date: Aug 2005
Location: Wash, DC
Posts: 4,496

I opened up a 2002 A4 file and it said 4000 pulses for miles on the speedo and 128000 on the ABS.

Hope that helps. Please correct if wrong.
Current Rides:
*2004 Denali, Helwig sway bars, Timbren bump stops, HD rear springs, LS6 Valley cover, Kooks LT headers + catted connection pipes, Fast LSxTr Intake, PRC 5.3L ST2.5 heads, TSP 224R cam, Efans, all AL radiator (no plastic end caps), Hayden XL tranny cooler, 6K DDM hids, efilive + WB tuned.
* 2009 MG V7 Classic
Previous Rides:
2009 G8 GXP. 2002 Camaro.
2002_Z28_Six_Speed is offline   Reply With Quote

2001, 4l60e, ecm, ls1, ppm, ppms, signal, t56

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -5. The time now is 08:02 PM.