HELP: G8 GT Failed to Start This Morning - LS1TECH



Pontiac G8 2008-09 & Chevrolet SS 2014+ LSX based RWD 4-door sedans

HELP: G8 GT Failed to Start This Morning

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-14-2016, 07:58 AM   #1
On The Tree
Thread Starter
iTrader: (4)
 
kissmy99ss's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Panama City Beach, Florida
Posts: 144
Default HELP: G8 GT Failed to Start This Morning

So I have searched and searched and found some good threads but none seem to address my problem exactly. I just bought my G8 a month ago, well I noticed a few weeks back it was slow to start one time, meaning i put the key in, turn to crank the car and it like "hesitated" but then cranked up so I brushed it off. Well it happened to me again this morning for the first time since the first occurrence. Except this time the car wouldn't start, I heard the starter click 1 time then nothing like it had a flat-spot. So I pulled the key out and put it back in and tried again and nothing but a single "click". All the electronics work fine. I know from other threads I should pull the battery and have it tested so I'm going to do that. I pretty damn certain its not the starter which have actually been the problem in some threads. The reason I do not think its the starter is because after the car didn't start on the second attempt, I got out of the car closed the door and hit the lock button on the key fob, hit the remote start and the car fired right up. Any Idea's what the problem could be other than a battery which I intend on getting checked soon? I also should mention I only have 1 key which is a switch blade style and in terrible condition. Meaning when I switch the key open, its all wobbly and loose as F***.
kissmy99ss is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2016, 09:54 AM   #2
On The Tree
Thread Starter
iTrader: (4)
 
kissmy99ss's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Panama City Beach, Florida
Posts: 144
Default

I should also add, Once I got to work, I went out and tried to start the car normally with the key and it worked just fine, put the car in engineering mode, the battery charge is at 83.4% and the voltage output of the battery while the car is running is at 14.6-14.7 volts.
kissmy99ss is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2016, 12:52 AM   #3
Pontiacerator
iTrader: (12)
 
RevGTO's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Wichita KS / Rancho San Diego
Posts: 5,047
Default

I can't offer an answer but only a couple of observations ... We had some weird behavior like you described and ultimately the factory battery had failed (prematurely). Replacing it fixed the anomalous symptoms we were experiencing. Also we are now on our second factory key which is starting to get wobbly ...
RevGTO is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car won't crank along with electrical issues... JT2000WS6 New LS1 Owners - Newbie Tech 1 10-25-2016 01:00 PM
CAR will not Crank unless i bypass the Ignition relay. grimspyder General Maintenance & Repairs 1 06-02-2015 04:29 PM
Engine won't crank, not VATS, clutch safety switch, battery 318Charger Stereo & Electronics 11 03-16-2015 07:21 AM
98 Firebird Randomly Doesnt Start _DOA_RA New LS1 Owners - Newbie Tech 8 02-20-2007 05:10 PM
Starting problem, ignition delay Speed Demon Generation III External Engine 7 02-02-2004 09:53 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send